Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - «Σε παρακαλώ, να βεβαιωθείς ότι τα παιδιά μου θα εμβολιαστούν» - Τα τελευταία λόγια αρνήτριας του εμβολίου

ΗΠΑ – «Σε παρακαλώ, να βεβαιωθείς ότι τα παιδιά μου θα εμβολιαστούν» – Τα τελευταία λόγια αρνήτριας του εμβολίου

Στο Τέξας, η τελευταία επιθυμία μιας μητέρας σκεπτικίστριας του εμβολίου ήταν να εμβολιαστούν τα παιδιά της

«Σε παρακαλώ, να βεβαιωθείς ότι τα παιδιά μου θα εμβολιαστούν». Μια Αμερικανίδα αφηγείται την τραγική ιστορία της εξαδέλφης της και του συζύγου της, που ήταν σκεπτικιστές των εμβολίων και πέθαναν από Covid, με διαφορά δύο εβδομάδων, αφήνοντας τα τέσσερα παιδιά τους ορφανά.

Αυτά ήταν τα λόγια της Λίντια Ροντρίγκες στην αδελφή της πριν διασωληνωθεί, αφηγήθηκε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η Ντότι Τζόουνς, πεπεισμένη ότι η εξαδέλφη της θα ζούσε αν είχε εμβολιαστεί.

Η Λίντια Ροντρίγκες, 42 ετών, πέθανε τη Δευτέρα, δύο εβδομάδες μετά τον σύζυγό της, Λόρενς, 49 ετών, έπειτα από αρκετές εβδομάδες νοσηλείας.

Ζούσαν στην περιοχή Λα Μαρκ, στο Τέξας, μία από τις μεγαλύτερες Πολιτείες της χώρας, που καταγράφει μεγάλη αύξηση του αριθμού νοσηλειών και έχει μείνει πίσω στον εμβολιασμό, σε συνδυασμό με την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την Ντότι Τζόουνς, η Λίντια Ροντίγκες είχε αλλάξει γνώμη για τον εμβολιασμό, αλλά ήδη νοσηλευόταν στην εντατική.

Η Τζόουνς, που συγκέντρωσε χρήματα για να βοηθήσει τα παιδιά του ζευγαριού, αποφάσισε να δημοσιοποίησει αυτό το οικογενειακό δράμα, γιατί «είναι αυθεντική ιστορία και δείχνει τι μπορεί να συμβεί», είπε στο τοπικό δίκτυο ABC13, σε συνέντευξη που αναμεταδόθηκε από άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και έκανε το γύρο των social media.

«Δεν προσπαθώ να φοβίσω τον κόσμο, θέλω απλά οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι ο ιός είναι πραγματικός και ότι αυτό το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα είναι πιο βίαιο από όλα όσα έχουμε γνωρίσει» μέχρι τώρα, πρόσθεσε.

«Μου ραγίζει την καρδιά ότι οι άνθρωποι πιστεύουν στην παραπληροφόρηση. Η παραπληροφόρηση σκοτώνει τους ανθρώπους και εμείς πρέπει να  διαδίδουμε την αλήθεια», είπε η Τζόουνς, εμφανώς επηρεασμένη από την τραγική ιστορία των συγγενών της.

Η παραλλαγή Δέλτα έγινε το κυρίαρχο στέλεχος της Covid-19 στο Τεξας, Πολιτεία με ανησυχητική αύξηση θανάτων που πλήττουν ευρέως τους μη εμβολιασμένους.

Ενθαρρυντικό σημάδι, ωστόσο, αποτελούν τα στοιχεία της Πολιτείας που δείχνουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο εμβολιασμός επιταχύνθηκε.

Έτσι, σχεδόν το 55% του επιλέξιμου πληθυσμού του Τέξας για εμβολιασμό (12 ετών και άνω), έχει εμβολιαστεί πλήρως και σχεδόν το 66% έχει κάνει μία δόση εμβολίου.

Παραμένει ωστόσο χαμηλότερα από τον εθνικό μέσο όρο, με το 59,6% του αμερικανικού πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως και το 70,2% να έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), την κυριότερη υγειονομική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024