Τόπος που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις ομορφιές του βουνού και της θάλασσας, η Πιερία είναι προικισμένη με μια εκτεταμένη παραλιακή ζώνη, που προσελκύει κάθε καλοκαίρι έναν πολύ μεγάλο αριθμό παραθεριστών από τη χώρα μας αλλά και το εξωτερικό.

 
 

Ένα σημαντικό τμήμα των θαυμάσιων αυτών παραλιών του Θερμαϊκού κόλπου ανήκει στο Δήμο Δίου – Ολύμπου, που έχει ως έδρα του το ξακουστό Λιτόχωρο.

Κοσμοπολίτικα παραθεριστικά κέντρα με άρτια τουριστική υποδομή και εύκολα προσπελάσιμες αμμουδιές με καταγάλανα νερά συνθέτουν το εξαίσιο θαλασσινό μέτωπο της νότιας Πιερίας.

Βαρικό, Γρίτσα και Πλάκα Λιτοχώρου (οι τρεις παραλίες της περιοχής του Λιτοχώρου, σε μικρή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και τον ορεινό όγκο του Ολύμπου), Λεπτοκαρυά, Σκοτίνα, Νέος Παντελεήμονας, Πλαταμώνας και Νέοι Πόροι είναι από βορρά προς νότον οι παραλίες του Δήμου Δίου – Ολύμπου, που απλώνονται δίπλα στα κύματα του Θερμαϊκού, σε έκταση δεκάδων χιλιομέτρων.

 
 

Βαρικό

 
 

Βαρικό

 
 

Γρίτσα

 
 

Γρίτσα

 
 

Πλάκα Λιτοχώρου

 
 

Πλάκα Λιτοχώρου

 
 

Λεπτοκαρυά

 
 

Λεπτοκαρυά

 
 

Σκοτίνα

 
 

Σκοτίνα

 
 

Νέος Παντελεήμονας

 
 

Νέος Παντελεήμονας

 
 

Πλαταμώνας

 
 

Πλαταμώνας

 
 

Νέοι Πόροι

 
 

Νέοι Πόροι

*Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προέρχονται στο σύνολό τους από το διαδικτυακό τόπο του Δήμου Δίου – Ολύμπου (www.dion-olympos.gr).

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr