Φημισμένες παραλίες, δαντελωτές ακρογιαλιές και γραφικοί όρμοι με κρυστάλλινα νερά συνθέτουν την εικόνα της ακτογραμμής της Δυτικής Μάνης, που προσφέρεται όσο λίγοι άλλοι ταξιδιωτικοί προορισμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας για αξέχαστες διακοπές μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Ειδικότερα, εκκινώντας από το βορρά, συναντούμε κατ’ αρχάς την περιοχή της Αβίας, όπου βρίσκονται ο οικισμός Ακρογιάλι Αβίας και η παραλία της Σάντοβας.

 
 

Ακρογιάλι Αβίας

 
 

Ακρογιάλι Αβίας

 
 

Σάντοβα

 
 

Σάντοβα

 
 

Λίγο νοτιότερα από τη Σάντοβα βρίσκονται οι Κιτριές, μια από τις ωραιότερες γωνιές της Μεσσηνίας, παραθαλάσσιος οικισμός με γαλαζοπράσινα νερά και όμορφο ηλιοβασίλεμα. Εκεί βρίσκεται η ομώνυμη μικρή βοτσαλωτή παραλία, την οποία επιλέγουν κυρίως οικογένειες.

 
 

Κιτριές

 
 

Κιτριές

 
 

Στην περιοχή της ξακουστής Καρδαμύλης, που θα σας γοητεύσει με το παραδοσιακό χρώμα της, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα Ριτσά, την κεντρική παραλία του χωριού, και το Καλαμίτσι, λίγο μακρύτερα.

 
 

Ριτσά

 
 

Ριτσά

 
 

Καλαμίτσι

 
 

Στη διαδρομή από την Καρδαμύλη προς τη Στούπα βρίσκονται δύο υπέροχες ακρογιαλιές, ο Φονέας και τα Δελφίνια.

 
 

Φονέας

 
 

Φονέας

 
 

Δελφίνια

 
 

Δελφίνια

 
 

Δελφίνια

 
 

Η Στούπα φημίζεται για την αμμουδερή ακρογιαλιά της, που αποτελεί πόλο έλξεως για πολυάριθμους έλληνες και ξένους επισκέπτες. Εξίσου ελκυστική είναι και η γειτονική παραλία της Καλογριάς.

 
 

Παραλία Στούπας

 
 

Καλογριά

 
 

Καλογριά

 
 

Κοντά στον Άγιο Νικόλαο, γραφικό ψαροχώρι με τουριστική κίνηση και όμορφο λιμανάκι, νοτιοανατολικά από τη Στούπα, βρίσκεται η παραλία Πανταζή.

Παραλία Πανταζή

 
 

Παραλία Πανταζή

 
 

Τέλος, ακόμη νοτιότερα, μετά τον παραθαλάσσιο οικισμό του Αγίου Δημητρίου με την ομώνυμη εκκλησία, θα συναντήσετε ενδιαφέρουσες ακρογιαλιές στο Καταφύγι και την Τραχήλα.

 
 

Καταφύγι

 
 

Τραχήλα

 
 

Τραχήλα

*Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προέρχονται στο σύνολό τους από τα διαδικτυακά μέσα του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr