Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προκαλεί συνεχώς ο Τατάρ - Η Μόρφου δεν θα επιστραφεί ποτέ

Προκαλεί συνεχώς ο Τατάρ – Η Μόρφου δεν θα επιστραφεί ποτέ

Ο Ερσίν Τατάρ επαναλαμβάνει τη θέση του για κυριαρχική ισότητα δύο χωριστών κρατών ως τη μόνη ρεαλιστική πρόταση για λύση.

«Δεν θα υποκύψουμε σε απειλές και πιέσεις. Θέλω να το ξεκαθαρίσω άλλη μια φορά ότι η Μόρφου είναι έδαφος της τδβκ και ποτέ δεν πρόκειται να επιστραφεί» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σημειώνοντας πως η αναφορά του προέδρου Αναστασιάδη σε ημέρα γιορτής για την επέτειο ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας – που σύμφωνα με τον κ. Τατάρ έχει μετατραπεί σε ελληνοκυπριακό κράτος – δείχνει ότι η νοοτροπία των Ελληνοκυπρίων για το πώς αντικρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ) δεν έχει αλλάξει.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στη γραπτή του δήλωση ο κ. Τατάρ υποστηρίζει πως ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος είχε δηλώσει για τις συμφωνίες Λονδίνου – Ζυρίχης και την ίδρυση της ΚΔ ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ως εφαλτήριο για την Ενωση με την Ελλάδα, είναι και η μεγαλύτερη νίκη του Κυπριακού Ελληνισμού.

«Και θα έλεγε ότι θα αποκόψουμε από το νησί τους Τουρκοκύπριους που είναι η προέκταση της Τουρκίας. Αυτά δεν είναι δυνατόν να τα ξεχάσουμε» τονίζει.

Ο κ. Τατάρ, σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου Αναστασιάδη, ισχυρίζεται ότι με τη βία των όπλων και τις επιθέσεις που ξεκίνησαν με τα αιματηρά Χριστούγεννα τον Δεκέμβρη του 1963, οι Τουρκοκύπριοι εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την ΚΔ που μετατράπηκε σε ένα ελληνοκυπριακό κράτος και τους σφετερίστηκαν όλα τα δικαιώματα. «Αυτό το κράτος (η ΚΔ) δεν εκπροσωπεί ποτέ τον τουρκοκυπριακό λαό» υπογραμμίζει.

Αναφέρεται σε αγώνα 60 ετών και πως εδώ και 60 χρόνια στην Κύπρο υπάρχουν δύο χωριστά κράτη: «Ο τουρκοκυπριακός λαός εκπροσωπείται μόνο από την τδβκ, την οποία ίδρυσε με τη δική του βούληση και ζει κάτω από τη στέγη της κυρίαρχος και ελεύθερος».

Δύο χωριστά κράτη

Ο Ερσίν Τατάρ επαναλαμβάνει τη θέση του για κυριαρχική ισότητα δύο χωριστών κρατών ως τη μόνη ρεαλιστική πρόταση για λύση και υποστηρίζει ότι η θέση του προέδρου Αναστασιάδη πως δεν θα δεχθεί διαπραγματεύσεις στη βάση των δύο κρατών, είναι αδιάλλακτη στάση.

Ο ίδιος, αναφέρει, δεν δέχεται την αναφορά του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για επανέναρξη συνομιλιών από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντάνα γιατί δεν θέλει να χάσει άλλα 53 χρόνια «τρέχοντας πίσω από το παραμύθι της ομοσπονδίας».

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024