Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μύκονος - Παράνομη η κατεδάφιση που έκανα, παραδέχεται ο Δήμαρχος

Μύκονος – Παράνομη η κατεδάφιση που έκανα, παραδέχεται ο Δήμαρχος

Ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα για την κατεδάφιση παραδέχεται σε βίντεο ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς και επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Βίντεο ντοκουμέντο όπου ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς παραδέχεται ανοικτά σε συγκέντρωση κατοίκων ότι ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα να γκρεμίσει τις φυτεύσεις της επιχείρησης στο Καλό Λιβάδι και προέβη σε παράνομη πράξη φέρνει στο φως της δημοσιότητας το in.gr.

O κ. Κουκάς αναφέρει σε ομιλία του χθες το πρωΐ , πριν συλληφθεί, πως «το Δημοτικό Συμβούλιο είχε τη γενναιότητα να λάβει αυτή την απόφαση, θέλαμε και το κάναμε πράξη, γνωρίζοντας ότι είναι παράνομη πράξη και ότι θα μου γίνει μήνυση για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και θα πάω αυτόφωρο».

Δείτε το βίντεο του Mykonos Daily από το 01.25 και μετά.

Ο Δήμος τα έχει βάλει με το κράτος , οι παραλίες πρέπει να ανήκουν στους Δήμους δήλωσε σε μια κίνηση πολιτικού ακτιβισμού προς τους διαδηλωτές, τους οποίους ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που έχει κάνει για τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Πάντως στην επικοινωνία που είχε το in.gr μαζί του, αργά το βράδυ μετά τις δηλώσεις του επιχειρηματία Χρήστου Γρηγοράκη στο in.gr, ο κ. Κουκάς απέφυγε να παραδεχθεί ότι οι ενέργειες του δεν είναι σύννομες και είναι πολιτικές.

«Οι υπηρεσίες του Δήμου θεωρούν ότι είναι παράνομα τα έργα» αναφέρει κοφτά και στο ερώτημα γιατί δεν παρενέβη ο Δήμος στην διπλανή επιχείρηση που έχει καταφανείς παρανομίες και αυθαιρεσίες που έθεσε προς το Δήμαρχο ο εκπρόσωπος της επιχείρησης Χρήστος Γρηγοράκης, ο κ. Κουκάς απαντά και πάλι κοφτά « δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου αλλά της ΚΕΔ» και επικαλείται την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία η ΚΕΔ μαζί με τους υπαλλήλους του Δήμου και την Αστυνομία θα πρέπει να ελέγξουν όλες τις επιχειρήσεις στον  Παλαιό Αιγιαλό.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πως αφού έχει η ΚΕΔ την αρμοδιότητα και δεν υπάρχει πρωτόκολλο κατεδάφισης από την Περιφέρεια με απόφαση της Πολεοδομίας Σύρου, ο Δήμαρχος προχώρησε σε αυτή την ενέργεια.

Ο δήμαρχος δεν αποκλείει να έχει δίκιο ο επιχειρηματίας για την διπλανή επιχείρηση.

Πάντως το αίτημα του Δήμου προς την ΚΕΔ να ελεγχθούν όλες οι επιχειρήσεις πάνω στις παραλίες της Μυκόνου είναι κατά πολλούς προσχηματικό και πολιτικό καθώς η υπηρεσία εδρεύει στην Σύρο, έχει δύο υπαλλήλους και αρμοδιότητα για 14 νησιά.

Η άδεια εργασιών μικρής κλίμακας που είχε δοθεί ανακλήθηκε και ο επιχειρηματίας είχε προθεσμία 5 ημέρων για να απομακρύνει τους φοίνικες, τους βράχους και την χαμηλή περίφραξη δήλωσε στο in.gr ο Δήμαρχος Μυκόνου.

Όμως, όπως φαίνεται και από βίντεο η χαμηλή περίφραξη , ένα τοιχάκι, δεν υπάρχει και είχε αφαιρεθεί από την ίδια την επιχείρηση και η επιχείρηση είχε ενημερώσει και με φωτογραφικό υλικό τον Δήμαρχο.

Η επιχείρηση δεν έχτισε, ούτε έκανε έργα που να αλλοιώνουν το περιβάλλον. Έκανε φυτεύσεις, με χώμα, βράχους,  φοίνικες και αυτό φαίνεται σε όλες τις εκθέσεις της ΕΛΑΣ και τα έγγραφα, που έχουν ανταλλαγεί.

Για τις φυτεύσεις δεν απαιτείται άδεια υποστηρίζει στο in.gr ο εκπρόσωπος της επιχείρησης κ. Γρηγοράκος, σημειώνοντας πως είχε στείλει ενημέρωση στην ΕΤΑΔ, μετά από επιστολή της.  Ούτε ο το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν αρμοδιότητα να προχωρήσουν σε τέτοιες κατεδαφίσεις, λέει στο in.gr, o εκπρόσωπος της Επιχείρησης.

Την ώρα που ο Δήμαρχος με την μπουλντόζα κατάστρεφε και απομάκρυνε τους φοίνικες και τους βράχους κατέφθανε στο Δήμο και εξώδικο της ΕΤΑΔ- η επιχείρηση έγινε στις 02.30 το πρωΐ της 17ης Αυγούστου – με ημερομηνία πρωτοκόλλου 17 Αυγούστου, στο οποίο αναφέρεται εν ολίγοις, πως στο χώρο που έχει εκμισθώσει στην επιχείρηση δεν μπορούν να γίνουν εργασίες αλλοίωσης του φυσικού περιβάλλοντος. «Σε τι προσβάλλουν το φυσικό περιβάλλον και την αισθητική οι φυτεύσεις μερικών δένδρων, που δεν εμποδίζουν την πρόσβαση στην παραλία σε ένα χώρο που ήταν μόνο παρκαρισμένα αυτοκίνητα;» διερωτάται ο εκπρόσωπος της επιχείρησης.

Ο Δήμος έχει προσφύγει στο ΣτΕ εναντίον της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση της περιοχής στον επιχειρηματία , εκ των υστέρων και αφού δεν είχε ασχοληθεί με την προκήρυξη του διαγωνισμού, ύστερα από πιέσεις κατοίκων και τοπικών παραγόντων ώστε να μειωθεί το πολιτικό κόστος για τη Δημοτική Αρχή. Και η ΕΤΑΔ στο εξώδικο που κοινοποίησε μόνο στο Δήμο και όχι στον εκμισθωτή ζητά να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά, αλλά δεν ζητά κατεδάφιση, αναμένοντας τις αποφάσεις των αρμοδίων αρχών (Πολεοδομίας κλπ).

Είναι ενδιαφέρον πάντως , ότι  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία έγινε εκτάκτως στις 5 Αυγούστου και με αποκλειστικό αντικείμενο τις καταγγελίες εναντίον της συγκεκριμένης επιχείρησης και καμίας άλλης, πως στην απόφαση ζητείται να αλλάξει ολόκληρο το νομικό και θεσμικό πλαίσιο για την παραχώρηση των παλαιών Αιγιαλών και την ενοικίαση τους και να επιστρέψει στους Δήμους.

Στο πλαίσιο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου συμπεριλαμβάνεται και η ΚΕΔΕ για να προωθηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση. Η ΚΕΔΕ χθες μετά την μήνυση εναντίον του Δημάρχου για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και τη αυτόφωρη σύλληψη του στήριξε το Δήμαρχο Μυκόνου που εφάρμοσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αξιοπρόσεκτος είναι ο ταχύτατος συντονισμός όλων των υπηρεσιών, κατακαλόκαιρο, και η ταχύτητα που εκδόθηκαν οι αποφάσεις! Μέσα σε 12 ημερολογιακές μέρες από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες. Εάν δεν είναι περίεργες συμπτώσεις, τότε ο Δήμος στη Μύκονο δουλεύει καλύτερα από καλοκουρδισμένο ρολόι και σύντομα με βάση τις δεσμεύσεις του Δημάρχου στους διαδηλωτές θα γίνουν ενέργειες για όλες τις παραλίες του νησιού.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024