Γιατί ο Δήμαρχος δεν πήγε στη διπλανή επιχείρηση που έχει πραγματικά αυθαίρετα, δηλώνει στο in.gr ο επιχειρηματίας

Ως κίνηση πολιτικού ακτιβισμού χαρακτηρίζεται η απόφαση του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά ο οποίος μαύρα μεσάνυκτα επιστράτευσε μπουλντόζα και κατέστρεψε 7 φοίνικες μαζί με τους διακοσμητικούς βράχους που οριοθετούσαν περιοχή της παραλίας στο Καλό Λιβάδι την οποία είχε νομίμως ενοικιάσει η επιχείρηση από την ΕΤΑΔ.

Όπως δηλώνει στο in.gr o κ. Χρήστος Γρηγοράκης που εκπροσωπεί την επιχείρηση « Είχαμε πάρει νομίμως άδεια από την ΕΤΑΔ και όλα όσα κάναμε είναι απολύτως νόμιμα. Γιατί ο κ. Δήμαρχος δεν έκανε το ίδιο στην όμορη επιχείρηση που έχει καταλάβει παρανόμως ιδιοκτησία μας , αιγιαλό και έχει κατασκευάσει και παρανόμως μπαρ στην παραλία;»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΤΑΔ είχε προκηρύξει διαγωνισμό από το 2019 και ο Δήμος Μυκόνου δεν ενδιαφέρθηκε ενώ η επιχείρηση έκανε προσφορά και την ενοικίασε. Στο παρελθόν η περιοχή αποτελούσε ελεύθερο πάρκινγκ αυτοκινήτων, αλλά σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες ήταν παράνομο καθώς δεν επιτρέπεται ο παλιός αιγιαλός να χρησιμοποιείται γι’ αυτόν τον σκοπό.

Πληροφορίες από επιχειρηματίες του νησιού αναφέρουν πως οι κάτοικοι των Άνω Μερών πίεσαν το Δήμαρχο και εκείνος λόγω του πολιτικού κόστους έλαβε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κατεδάφιση αυθαιρέτων, την οποία και εφάρμοσε. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση για την εξυπηρέτηση των κατοίκων είχε προσφέρει ελεύθερο πάρκινγκ σε ένα οικόπεδό της λίγο πιο μακριά από  την παραλία.

Όμως, όπως φαίνεται και στο βίντεο δεν υπήρχαν αυθαίρετες κατασκευές, αλλά δένδρα που καταστράφηκαν ενώ διακρίνεται πως η παραλία είχε πρόσβαση για τους πολίτες.

Κατά τις ίδιες πηγές η επιχείρηση είχε ενημερώσει και το Δήμο και όλες τις αρμόδιες αρχές για την οριοθέτηση με δενδροφύτευση.

Υπάλληλοι της επιχείρησης που διαμαρτυρήθηκαν όταν στις 2 και μισή τα ξημερώματα έφθασαν οι μπουλντόζες προπηλακίστηκαν, όπως καταγγέλλουν στο in.gr.

Ο εκπρόσωπος της επιχείρησης έκανε μήνυση και ο Δήμαρχος συνελήφθη, ενώ αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Η ΚΕΔΕ με ανακοίνωση της στηρίζει τον Δήμαρχο αφού όπως λέει εφάρμοζε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κατεδάφιση αυθαιρέτων σημειώνοντας ότι οι αιρετοί δεν εκβιάζονται, χωρίς όμως να μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr