Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Χατζής για τη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια - «Γεννήθηκα γυμνός και θα πεθάνω γυμνός»

Κώστας Χατζής για τη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια – «Γεννήθηκα γυμνός και θα πεθάνω γυμνός»

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός ανήκει στους πυρόπληκτους της καταστροφικής πυρκαγιάς και το μεγαλείο της ψυχής του λάμπει μέσα από τις δηλώσεις του

Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, αμέτρητα δεσποζόμενα, άγρια και παραγωγικά ζώα και εκατοντάδες σπίτια: Αυτός ήταν ο απολογισμός των καμένων της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια.

Ανάμεσα στις ιδιοκτησίες που  χάθηκαν, ανήκει και το σπίτι του μεγάλου ερμηνευτή Κώστα Χατζή.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο κτήμα, το οποίο ήταν το ησυχαστήριο του γνωστού τραγουδιστή, αλλά πλέον έχει γίνει στάχτη, καθώς οι φλόγες στο πέρασμά τους δεν άφησαν τίποτα όρθιο.

Ο Κώστας Χατζής μίλησε στο Secret μετά την καταστροφή και με όσα είπε επιβεβαίωσε το μεγαλείο της ψυχής του και της πορείας του, καθώς για τον ίδιο αυτό που του προκαλεί πόνο δεν είναι η καταστροφή του δικού του σπιτιού αλλά των υπολοίπων και του δάσους, που έδινε ζωή και ψωμί σε φίλους και γνωστούς του.

Δυστυχώς, ένα από τα σπίτια που κάηκαν ολοσχερώς στην καταστροφική πυρκαγιά της Εύβοιας ήταν και το δικό σας. Πού ακριβώς βρισκόταν;

Ήταν στη Βόρεια Εύβοια, κάτω από τις Γούβες, σε μια περιοχή που λέγεται Καστρί. Δεν έμεινε τίποτα, μιλάμε για πλήρη καταστροφή. Έγινε μεγάλο κακό, αλλά μακάρι να είχε καεί μόνο το δικό μου σπίτι και να μην καιγόντουσαν τα άλλα και το δάσος. Και το λέω αυτό γιατί εκεί οι άνθρωποι ζούνε από τα πεύκα, που βγάζουν το ρετσίνι. Έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά. Το δικό μου κτήμα ήταν μεγάλο. Στο σπίτι είχα έξι δωμάτια, για να φιλοξενώ ανθρώπους. Έχω περάσει εκεί πολύ ωραία χρόνια.

Ήταν το ησυχαστήριό σας;

Πηγαίναμε με τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου – όλοι εκεί πηγαίναμε. Κάποια στιγμή είχα αποσυρθεί εκεί από το 1981 και μετά. Το 1984 ήρθα και το 1990 γιατί είχα υπογράψει ένα συμβόλαιο στην εταιρεία, που έπρεπε από το ’80 μέχρι το 95 να παρουσιάζω κάθε χρόνο μια δουλειά. Αυτό δεν το έκανα, ωστόσο δεν με πήγαν δικαστικά κ.τ.λ. Αλλά όταν μου έλεγαν ότι έπρεπε κάτι να κάνω, το έκανα. Είχα αποσυρθεί. Μετά ήρθα γιατί ο Αλέξανδρος, ο γιος μου, ήθελε να μπει στον χώρο αυτόν και το 1993 ξαναμπήκα στον χώρο.

Πήγατε στην περιοχή να δείτε;

Όχι. Απαγορεύεται να πάω.

Πώς μάθατε ότι κάηκε το σπίτι σας;

Έχω πολλούς φίλους εκεί, έχω δικούς μου ανθρώπους. Τα παιδιά μου είναι στη Γερμανία, έχουν γερμανική υπηκοότητα. Με πήρε ένας φίλος που έχω εκεί, στην περιοχή, και μου είπε: «Έγινε πολύ μεγάλη καταστροφή, ήταν φοβερό. Λες και πέρασε σίφουνας».

Πώς αισθάνεστε τώρα μετά από αυτό που έγινε;

Δεν μπορεί κανείς να μιλήσει λακωνικά και να πει πώς αισθάνεται. Όσον αφορά εμένα, εντάξει, έγινε αυτό που έγινε. Εκείνο που με πονάει πιο πολύ είναι οι άλλοι, που πάθανε μεγάλες ζημιές. Χάσανε τις περιουσίες τους, χάσανε τα δέντρα, που από αυτά βγάζαν το ψωμί τους. Πώς να αισθάνομαι; Κι εγώ ποιος ήμουνα; Και αν κάτι κέρδισα ή έκανα, ούτε το φανταζόμουν ότι θα γινότανε. Και τώρα λοιπόν που δεν θα έχω, τι θα γίνει;

Γεννήθηκα γυμνός και θα φύγω γυμνός. Φτάνει να έχω κάνει καλές σχέσεις με την οικογένειά μου, τα παιδιά μου, τους φίλους μου, τους συνανθρώπους μου. Ήθελα να είμαι σε αυτό το σύστημα χρήσιμος. Προσπάθησα και προσπαθώ να κάνω τραγούδια που θα έχουν κάποια σημασία στην κοινωνία. Δεν υπάρχει χώρος στα τραγούδια μου που να μην τον έχω καταγγείλει. Δεν έχω βρει κάτι που δεν είναι προδομένο από γεννησιμιού του.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024