Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσοχοΐδης - Βελτιωμένη η κατάσταση στη Λαυρεωτική - Δύσβατο το μέτωπο στα Βίλια

Χρυσοχοΐδης – Βελτιωμένη η κατάσταση στη Λαυρεωτική – Δύσβατο το μέτωπο στα Βίλια

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η κατάσταση στη Λαυρεωτική είναι βελτιωμένη ενώ πιο δύσκολα είναι τα πράγματα στα Βίλια

Έκτακτη ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν κατά τη σημερινή ημέρα πραγματοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ακολουθεί το κείμενο της ενημέρωσης:

Εύχομαι και δημοσίως στον Νίκο Χαρδαλιά, γρήγορα περαστικά, όπως και όλοι μας εδώ στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας. Ο Νίκος είναι γεννημένος μαχητής και είναι βέβαιο πως θα νικήσει και σε αυτή τη μάχη.

Μια ακόμη δύσκολη ημέρα με 45 νέες πυρκαγιές, ενώ σε όλη την επικράτεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται συνολικά 96 πυρκαγιές.

Οι σημαντικότερες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα είναι στα Βίλια και στη Λαυρεωτική και είναι σε εξέλιξη.

• Στη Λαυρεωτική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 10:26 σε χαμηλή βλάστηση πλησίον του οικισμού Μαρκάτι. Με την βοήθεια των βόρειων ισχυρών ανέμων, που οι ριπές τους έφτασαν τα 7 μποφόρ, πήρε γρήγορα διαστάσεις και κινούμενη νότια κατευθύνθηκε σε οικισμούς. Γι’ αυτό, μέσω του το 112 αποστείλαμε 3 μηνύματα. Στις 11:30 για εκκένωση του οικισμού Μαρκάτι, στις 12:15 για τον οικισμό Συντερίνα και στις 12:40 για τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν, 104 πυροσβέστες με τρείς ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 8 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις όλες αυτές τις ώρες συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι βελτιωμένη με διάσπαρτες ενεργές καύσεις εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την τελική οριοθέτησή της.

• Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:15 σε δασική έκταση νότια του οικισμού Βιλίων εξελίσσεται σε πυκνή δασική έκταση και κοντά σε οικισμούς, χωρίς μέχρι στιγμής να απειλούνται άμεσα. Για προληπτικούς λόγους μέσω του το 112 αποστείλαμε 5 μηνύματα. Στις 13:05 για εκκένωση των οικισμών Παλαιοχώρι και Άγιο Γεώργιο, στις 13:55 για τους οικισμούς Αγία Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, στις 15:05 και πάλι για τον οικισμό Άγιο Γεώργιο, στις 15:15 για το Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι και στις 19:35 για την εκκένωση του οικισμού Βενίζα.

Επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 9 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, συνεχίζουμε την προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις πολλαπλές πυρκαγιές που έχουμε και σήμερα. Σε αυτή την προσπάθεια ζητούμε τη συνεργασία σας και ταυτόχρονα απευθύνουμε έκκληση σε όλους, πάνω από όλα για την δική σας ασφάλεια, να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των αρχών.

Σας ευχαριστώ.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024