Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Big Oil εναντίον Μπάιντεν – Τι δυσαρέστησε το πετρελαϊκό λόμπι

Big Oil εναντίον Μπάιντεν – Τι δυσαρέστησε το πετρελαϊκό λόμπι

Ποιος είναι ο ρόλος του ΟΠΕΚ+ στην αντιπαράθεση

Η παρέμβαση που πραγματοποίησε προ ημερών ο Λευκός Οίκος προς τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του, ζητώντας τους να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου δεν έγινε δεκτή με ικανοποίηση από το Big Oil. Το αντίθετο μάλιστα.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (ΑΡΙ), το ισχυρό αυτό λόμπι που εκπροσωπεί την αμερικανική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πρέπει πρώτα να εργαστεί για να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου στο σπίτι του, πριν ψάξει στο εξωτερικό.

«Θα πίστευε κανείς ότι το πρώτο μέρος στο οποίος θα απευθυνόταν θα ήταν οι Αμερικανοί παραγωγοί και όχι ΟΠΕΚ, ο οποίος κυριολεκτικά κρατούσε αυτή τη χώρα όμηρο για δεκαετίες επειδή ήταν ο κορυφαίος προμηθευτής μας», δήλωσε ο πρόεδρος του API, Μάικ Σόμμερς στο CNN Business.

Η απάντηση του Λευκού Οίκου

Απαντώντας , αξιωματούχος του Λευκού Οίκου τόνισε τη σημασία «αξιόπιστων και σταθερών αγορών ενέργειας αυτήν την κρίσιμη στιγμή» στην παγκόσμια ανάκαμψη από την πανδημία.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν κατέστησε σαφές ότι θέλει οι Αμερικανοί να έχουν πρόσβαση σε προσιτή ενέργεια», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος στο CNN Business.

Η μέση εθνική τιμή της βενζίνης βρίσκεται κοντά σε υψηλό επτά ετών στα 3,18 δολάρια το γαλόνι, από 2,18 δολάρια πριν από έναν χρόνο.

Οι υψηλότερες τιμές ενέργειας είναι μια αντανάκλαση της προσφοράς που αποτυγχάνει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση καθώς οι άνθρωποι πετούν και οδηγούν περισσότερο τώρα που πολλοί έχουν εμβολιαστεί.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του όπως η Ρωσία, γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, συνεχίζουν να διατηρούν τους περιορισμούς στην παραγωγή, που επέβαλαν εν μέσω πανδημίας για να συγκρατήσουν τις τιμές, προσθέτοντας σταδιακά κάποια βαρέλια.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν κάλεσε την Τετάρτη τον ΟΠΕΚ+ να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση των αυξημένων τιμών ενέργειας. Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ+ «πρέπει να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει την ανάκαμψη».

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024