Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λευκός Οίκος προς ΟΠΕΚ+ – «Αυξήστε την παραγωγή»

Λευκός Οίκος προς ΟΠΕΚ+ – «Αυξήστε την παραγωγή»

Οι ΗΠΑ τονίζουν ότι το πετρελαϊκό καρτέλ θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας

Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να καλέσει τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του που παράγουν πετρέλαιο να ενισχύσουν την παραγωγή σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν τις αυξανόμενες τιμές της βενζίνης, εν μέσω ανησυχιών ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός θα μπορούσε να εκτροχιάσει την οικονομική ανάκαμψη από την Covid-19.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν μίλησαν με εκπροσώπους του ντε φάκτο ηγέτη του ΟΠΕΚ, τη Σαουδική Αραβία αυτήν την εβδομάδα, καθώς και με εκπροσώπους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλα μέλη του ΟΠΕΚ+.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι η συμφωνία του καρτέλ για αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως σε μηνιαία βάση από τον Αύγουστο και έως το 2022 «απλώς δεν είναι αρκετή» σε μια «κρίσιμη στιγμή της παγκόσμιας ανάκαμψης».

Ο ΟΠΕΚ+ να υποστηρίξει την ανάκαμψη

«Συνεργαζόμαστε με τα μέλη του ΟΠΕΚ+ για τη σημασία των ανταγωνιστικών αγορών για τον καθορισμό των τιμών», δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν στο CNBC.

«Οι ανταγωνιστικές αγορές ενέργειας θα εξασφαλίσουν αξιόπιστο και σταθερό ενεργειακό εφοδιασμό και ο ΟΠΕΚ+ πρέπει να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει την ανάκαμψη».

Ο ΟΠΕΚ+ πήρε την πρωτοφανή απόφαση τον Απρίλιο του 2020 να αφαιρέσει σχεδόν 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από την αγορά σε μια προσπάθεια να στηρίξει τις τιμές, ενώ οι αμερικανοί παραγωγοί επίσης μείωσαν την παραγωγή.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024