Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με νέα ρεκόρ για τον Dow και S&P κλείνει η εβδομάδα για τη Wall Street

Με νέα ρεκόρ για τον Dow και S&P κλείνει η εβδομάδα για τη Wall Street

H Disney αντιστάθμισε τα δυσάρεστα νέα για την χειροτέρευση του καταναλωτικού κλίματος

Oι δείκτες Dow Jones και S&P κατέκτησαν νέα επίπεδα ρεκόρ στη λήξη της συνεδρίασης της Wall Street, με τη μετοχή της Disney να ωθεί προς τα πάνω τον Dow, αν και η βουτιά που κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος φρέναρε την αισιοδοξία των επενδυτών.

Ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε ενισχυμένος κατά 15,53 μονάδες, άνοδο 0,4 %, στις 35.515,38 μονάδες,επίπεδο ρεκόρ, ο S&P 500 έφτασε σε νέο υψηλό στις 4.468 μονάδες, αυξημένος κατά 0,16%.

Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε οριακά κέρδη κατά 0,04% και έκλεισε  στις 14.822,90 μονάδες.

Τις καλύτερες επιδόσεις στους κλάδους που συνθέτουν τον S&P κατέγραψαν ο κλάδος των βασικών καταναλωτικών αγαθών και των εταιρειών κοινής ωφέλειας, καθώς η Tyson Foods έκλεισε στο 2,3% και η FirstEnergy στο 1,3%. 

Ο δείκτης των blue chip Dow Jones και ο S&P 500 ολοκλήρωσαν την εβδομάδα με χαμηλά κέρδη 0,87% και 0,71%, αντίστοιχα, εν μέσω θερινών όγκων συναλλαγών. Ο Nasdaq παρουσίασε χαμηλές επιδόσεις αυτήν την εβδομάδα, μειωμένος μόλις κάτω από 0,1%.

Η μετοχή της Disney έκλεισε με άνοδο 1%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες και κατέγραψε αύξηση των εσόδων της για πρώτη φορά μέσα σε πέντε τρίμηνα, καθώς τα θεματικά πάρκα άνοιξαν και πάλι.

Βουτιά στον δείκτη καταναλωτικού κλίματος

Απροσδόκητη βουτιά στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και μια δεκαετία κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, αντανακλώντας την αυξημένη νευρικότητα των Αμερικανών καταναλωτών απέναντι στην αναζωπύρωση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν υποχώρηση του δείκτη στο 70,2 από το 81,2 του Ιουλίου.

Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα του δείκτη από το 2011 και την τρίτη μεγαλύτερη πτώση του συνολικά, μέσα στα τελευταία πενήντα χρόνια.

Οι δύο προηγούμενες μεγάλες πτώσεις του δείκτη είχαν καταγραφεί κατά την ύφεση της περιόδου 2007-2009 και λίγο μετά την έναρξη της πανδημίας, τον Απρίλιο του 2020.

Τα νέα για την υποχώρηση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος οδήγησαν σε μείωση της απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κατά 0,08%,η οποία διαμορφώθηκε στο 1,287%.

Κέρδη κατέγραψε σήμερα ο χρυσός, στον απόηχο της  είδησης για το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ και βρέθηκε να κερδίζει 27 δολάρια ή 1,5% στα 1.778 δολάρια ανά ουγκιά.

 Οι μετοχές καταγράφουν σημαντικά κέρδη, καθώς το δεύτερο τρίμηνο αποδεικνύεται μια λαμπερή περίοδο για τα εταιρικά κέρδη. Μέχρι στιγμής περίπου το 90% των εταιρειών που μετέχουν στον δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα και περίπου το 88% εξ αυτών ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για τα κέρδη των αναλυτών της Wall Street, σύμφωνα με την Refinitiv.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024