Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία – 250.000 διαδηλωτές κατά του υγειονομικού πάσου

Γαλλία – 250.000 διαδηλωτές κατά του υγειονομικού πάσου

Το πέμπτο Σαββατοκύριακο των κινητοποιήσεων κατά των νέων μέτρων ήταν και το πλέον δυναμικό με ρεκόρ προσέλευσης σε πάνω από 200 κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία

Με συνθήματα υπέρ της ελευθερίας και κατά του… άπαρτχαϊντ του υγειονομικού πάσου χιλιάδες Γάλλοι κατέβηκαν και πάλι σήμερα στους δρόμους, για πέμπτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στα νέα μέτρα κατά της πανδημίας και ειδικότερα κατά του υγειονομικού πάσου.

Συγκεκριμένα εκτιμάται πως πάνω από 200 κινητοποιήσεις οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα, με κυριότερες αυτές που έλαβαν χώρα στο Παρίσι, τη Μασσαλία, τη Νίκαια και το Μονπελιέ, συγκεντρώνοντας συνολικά περίπου 250.000 διαδηλωτές.

Το πλέον ανησυχητικό δε, για τις αρχές είναι πως οι διαδηλώσεις, που έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τη μορφή λαϊκού κινήματος στα πρότυπα της εξέγερσης των «κίτρινων γιλέκων», αντί να ξεφουσκώνουν φαίνεται να ενδυναμώνονται.

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο των διαδηλώσεων, στις 17 Ιουλίου, οι συμμετέχοντες υπολογίστηκαν στους 114.000, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα ανέβηκαν στους 237.000 και σήμερα στους 250.000.

Πραγματικά, το πλήθος είναι ετερόκλητο, έχοντας μεν στον πυρήνα του αρνητές των εμβολίων, των υποχρεωτικών εμβολιασμών και των περιοριστικών μέτρων, αλλά μαζί τους βρίσκονται και κάθε είδους αντικυβερνητικοί που έχουν λόγο να εκτονώσουν την οργή τους κατά της κυβέρνησης Μακρόν, της πανδημίας και των συνεπειών της στην οικονομία και την αγορά εργασίας.

Πάντως, η κυβέρνηση από την πλευρά της επιμένει πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω από την εφαρμογή του υγειονομικού πάσου, ενώ εν όψει της φθινοπωρινής περιόδου δεν αποκλείει και τη διεύρυνση του.

Το πάσο διασφαλίζεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό τεστ 72 ωρών και είναι υποχρεωτικό για την είσοδο σε πολλούς δημόσιους χώρους, στην εστίαση, τα νοσοκομεία κλπ.

Από την θεσμοθέτηση του δε, τον περασμένο μήνα σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το νέο κύμα της πανδημίας λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, οι αρχές βλέπουν πως η προσέλευση του κοινού στα εμβολιαστικά κέντρα έχει αυξηθεί.

Υπολογίζεται πως περίπου το 70% των Γάλλων έχει λάβει την πρώτη δόση και το 57,5% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024