Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
The Sun - Βρετανοί τζιχαντιστές προσχωρούν στους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

The Sun – Βρετανοί τζιχαντιστές προσχωρούν στους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Πιστεύεται ότι οι Βρετανοί τζιχαντιστές ταξιδεύουν στο Αφγανιστάν από φυλετικές περιοχές του Πακιστάν για να φτάσουν στα μέτωπα της μάχης.

Tζιχαντιστές από τη Βρετανία εισέρχονται παράνομα στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με αναφορές, για να μπουν στις τάξεις των Ταλιμπάν, που συνεχίζουν να προελαύνουν στη χώρα, παίρνοντας εδάφη από τις δυνάμεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τη Sun, κατά καιρούς, αναφορές κατασκοπείας, κάνουν λόγο για βρετανούς που παίρνουν τα όπλα κατά της κυβέρνησης του Αφγανιστάν, το οποίο προσπαθεί να περιορίσει την επέλαση των Ταλιμπάν, η οποία άρχισε τον Μάιο όταν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απέσυραν τις δυνάμεις τους από τη χώρα.

Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη ανώτερη στρατιωτική και κατασκοπευτική πηγή, αναφέρει ότι υπαρχουν αποσπάματα συνομιλιών μεταξύ δύο ανδρών των Ταλιμπαν με βρετανική προφορά.


«Λάβαμε αποσπάσματα συνομιλιών δύο Βρετανών ανδρών, πιθανότατα κάτω των 30 ετών, που μιλούσαν στο κινητό… Ο ένας είχε λονδρέζικη προφορά, αυτό που θα λέγαμε προφορά του δρόμου», αναφέρει η πηγή. «Δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι. Είναι δύσκολο να πούμε πόσοι είναι», δήλωσε στο ίδιο μέσο πηγή ασφαλείας που έχει γνώση του θέματος.

Πιστεύεται ότι οι Βρετανοί τζιχαντιστές ταξιδεύουν στο Αφγανιστάν από φυλετικές περιοχές του Πακιστάν για να φτάσουν στα μέτωπα της μάχης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε ότι το Αφγανιστάν θα μετατραπεί επιστρέψει σε ασφαλές καταφύγιο για τους τρομοκράτες.

«Φυσικά η Αλ Κάιντα πιθανότατα θα επιστρέψει», είπε.

«Πολλοί Βρετανοί και άλλοι ξένοι τζιχαντιστές ταξίδεψαν στο Αφγανιστάν πριν και μετά την 11η Σεπτεμβρίου για να πολεμήσουν εκεί και σε ορισμένες περιπτώσεις για να εκπαιδευτούν, να οργανωθούν και μετέπειτα να ταξιδέψουν αλλού για το τζιχάντ» σημείωσε ο πρώην συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Κεμπ, ο οποίος ηγήθηκε των βρετανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

«Όσο περισσότερες κατακτήσεις έχουν οι Ταλιμπάν, τόσο περισσότερο θα ενθαρρυνθούν οι τζιχαντιστές να διαπράξουν επιθέσεις στις χώρες τους ή να κατευθυνθούν στο Αφγανιστάν», συμπληρώνει ο Κεμπ.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024