Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρκαγιές - Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες διαψεύδουν δημοσιεύματα για δήθεν δηλώσεις τους

Πυρκαγιές – Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες διαψεύδουν δημοσιεύματα για δήθεν δηλώσεις τους

Οι πυρκαγιές στην Εύβοια καίνε για ένατη συνεχόμενη μέρα, αλλά μεγάλη συζήτηση προκλήθηκε από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι Ρουμάνοι πυροσβέστες υποστήριξαν ότι η φωτιά μπορούσε να σβήσει σε μια μέρα.

Οι απανωτές πυρκαγιές στην Ελλάδα έχουν αναγκάσει την κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια από μια σειρά χώρες για την αντιμετώπισή τους. Μια χώρα που έχει στείλει βοήθεια είναι η Ρουμανία. Όλες τις τελευταίες μέρες, πολλοί στην Εύβοια, όπου επιχειρούν οι πυροσβέστες από τη βαλκανική χώρα, έχουν επαινέσει τον τρόπο που δουλεύουν, πόσο εξοπλισμένοι και αποτελεσματικοί είναι.

Όμως, μεγάλη συζήτηση άνοιξε έπειτα από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο διοικητής τους δήλωσε ότι «η φωτιά θα μπορούσε να σβήσει σε μια μόνο μέρα». Τώρα, με επιστολή τους οι Ρουμάνοι πυροσβέστες έρχονται να διαψεύσουν αυτή τη δήθεν δήλωση.

Η επιστολή που υπογράφεται από τον διοικητή των Ρουμάνων πυροσβεστών που έχουν φτάσει στην Ελλάδα, Φλόριν Ποπ απευθύνεται στους Νίκο Χαρδαλιά και Βασίλειο Παπαγεωργίου. Ο Ρουμάνος διοικητής, ανάμεσα σε άλλα, γράφει «Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη για το λάθος μήνυμα που εμφανίστηκε σε άρθρο από το militaire.gr, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 10 Αυγούστου του 2021, στις 20:13».

«Τεράστιο ψέμα»

Στη συνέχεια ο Ρουμάνος διοικητής αναφέρει ότι είναι διαθέσιμος να καταρρίψει αυτό το «τεράστιο ψέμα», όπως το χαρακτηρίζει. Μάλιστα, αναφέρει ότι αυτό επηρεάζει την εξαιρετική συνεργασία και τις κοινές προσπάθειες που γίνονται για να περιοριστούν οι φωτιές.

Έπειτα, ο Ρουμάνος διοικητής προσθέτει: «Το άρθρο δεν έχει τίποτα να κάνει με όσα δηλώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου». Τονίζει ότι τίποτα από αυτά που αναφέρονται στο άρθρο δεν ταιριάζει με αυτά που δήλωσαν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Αμέσως μετά, ο διοικητής των ρουμανικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στη φωτιά της Εύβοια, πιάνει ένα ένα τα σημεία του επίμαχου άρθρου. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει: «Εγώ και οι συνεργάτες μου δεν δηλώσαμε ότι οι δασικές φωτιές που αναπτύχθηκαν στην περιοχή που εμείς επιχειρούσαμε, κάτω από την καθοδήγηση του συνδέσμου μας, αξιωματικού στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να σβηστούν σε μια μέρα. Εμείς επιχειρούσαμε στην περιοχή ανάμεσα στο Σπαθάρι και στα Καλύβια στην Εύβοια έτσι ώστε να κρατήσουμε το μέτωπο και να σβήσουμε την πυρκαγιά».

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση των Ρουμάνων πυροσβεστών.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024