Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Εύβοια - Τότε θα τελειώσει ο πύρινος εφιάλτης

Φωτιά στην Εύβοια – Τότε θα τελειώσει ο πύρινος εφιάλτης

Τι εκτιμά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος για τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στο νησί.

Έναν εφιάλτη ζουν για έκτη ημέρα οι κάτοικοι της Εύβοιας. Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό πέρασμά της από τα χωριά, με τους πυροσβέστες να δίνουν άνιση μάχη για να την περιορίσουν. Το μέτωπο τους προβληματίζει ιδιαίτερα καθώς οι θερμοκρασίες στην περιοχή είναι απίστευτα υψηλές και ο οργανισμός είναι αδύνατον να αντέξει σε αυτές τις συνθήκες.

«Είναι πολύτιμη η βοήθεια από τους Ρουμάνους συναδέλφους»

«Να μην λέμε μεγάλα λόγια, αλλά εκτιμώ ότι θα έχουμε τελειώσει με την φωτιά στην Εύβοια σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ωστόσο, όπως δήλωσε το μέτωπο στην Εύβοια μας προβληματίζει ιδιαίτερα: «Οι συνάδελφοί μου με ενημερώνουν για απίστευτες θερμοκρασίες στην περιοχή».

Στάθηκε δε, στην βοήθεια που έχει ήδη καταφθάσει στην Εύβοια από πυροσβεστικές δυνάμεις του εξωτερικού: «Είναι πολύτιμη η βοήθεια από τους Ρουμάνους συναδέλφους μας που επιχειρούν στο Προκόπι και από τις ομάδες πεζοπόρων 100 Ουκρανών». Όμως είπε το πύρινο μέτωπο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα καθώς οι πυροσβέστες έχουν υπερβάλλει των δυνάμεών τους: «Οι πυροσβέστες είναι εξαντλημένοι. Ούτε νερό δεν προλαβαίνουν να πιούν. Δεν αντέχει ο ανθρώπινος οργανισμός σε αυτές τις συνθήκες».

«Δεν μπορούν οι πιλότοι να επιχειρούν ούτε μέσα στον καπνό, ούτε πίσω από τον καπνό»

Από την μεριά του ο Αντιστράτηγος (ΕΑ) Πυροσβεστικής, Νίκος Διαμαντής, αναφέρθηκε στα εναέρια μέσα που επιχειρούν και σχολίασε γιατί δεν τα βλέπουν οι κάτοικοι. «Δεν μπορούν οι πιλότοι να επιχειρούν ούτε μέσα στον καπνό, ούτε πίσω από τον καπνό ούτε πάνω από τον καπνό και πάνω από τη φλόγα», σημείωσε ο κ. Διαμαντής.

Παράλληλα, υπογράμμισε: «Αν δεν βλέπουν τη φλόγα στο σημείο όπου θέλουν να κάνουν επέμβαση δεν μπορούν να επιχειρήσουν. Άρα, θα επιχειρούν με τέτοια γωνία κλίσης έτσι ώστε να μπορούν οι πιλότοι να δουν το σημείο όπου θέλουν να κάνουν τη ρίψη. Τα εναέρια μέσα επιχειρούν και βέβαια επιχειρησιακά επιλέγουν πάντα το σημείο αυτό που τους δίνει τη δυνατότητα να επιχειρήσουν. Δεν γίνονται προσπάθειες για τα μάτια του κόσμου».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024