Μητσοτάκης – Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες
Ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις μετά την ενημέρωση στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, τονίζοντας για ακόμη μια φορά πως βασική προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση των πληγέντων. Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες
Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι μετέβη εκ νέου σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέτωπα των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη χώρα.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις μετά την ενημέρωση, τονίζοντας για ακόμη μια φορά πως βασική προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση των πληγέντων. Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες.
«Γίνεται προσπάθεια ώστε να οριοθετηθούν όλες οι φωτιές και να μην έχουμε κάποιο κίνδυνο αναζωπύρωσης. Προτεραιότητα όλες αυτές τις τελευταιές ημερες ήταν πρώτα και πάνω από ολα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, όπου ειναι εφικτό η προστασία περιουσιών κυρίως να μην εισέλθει εντός οικισμών και βέβαια η προστασία των κρίσιμων υποδομών πρωτίστως της ηλεκτροδότησης του λεκανοπεδίου. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια και σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι χθες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους πληγέντες ότι η αποκατάστασή τους θα είναι η βασική πολιτική μου προτεραιότητα. Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες. Θα αλλάξουμε τον τρόπο που δρομολογούμε όλα τα έργα προστασίας» επεσήμανε χαρακτηριστικά.
«Όταν περάσει αυτό το εφιαλτικό καλοκαίρι, θα στρέψουμε όλοι την προσοχή μας στο να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό περιβάλλον» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρωθυπουργού:
- «Το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα ή πυραύλους», λέει ο Τραμπ – Συνάντηση με Νετανιάχου μια μέρα νωρίτερα
- Γαλλία: Εισαγγελέας αναζητεί τα θύματα 79χρονου – Επί 50 χρόνια κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικα αγόρια
- Πως η ΚΕΔ μεγάλωσε την πίεση στους διαιτητές (για καλό δικό της)
- Από τη Μόδα στο Δίκαιο – Το μοντέλο που έγινε δικηγόρος για να συμβουλεύει τους πρώην συνάδελφους του
- Aστυνομική επιχείρηση με 12 συλλήψεις σε οικισμούς της Φυλής και των Αχαρνών
- «Τρελαίνει» κόσμο ο γιος του Στάνκοβιτς – Το λάθος της Ίντερ και η «μάχη» της Άρσεναλ με την Τσέλσι

