Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Αττική - Η φωτιά μπήκε μέσα στα σπίτια των Θρακομακεδόνων [Συγκλονιστικές εικόνες]

Φωτιά στην Αττική – Η φωτιά μπήκε μέσα στα σπίτια των Θρακομακεδόνων [Συγκλονιστικές εικόνες]

Στους Θρακομακεδόνες, οι φλόγες είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως αποτυπώνεται και σε αποκλειστικά βίντεο του in.gr- μέσα στους οικισμούς και έχουν κάψει σπίτια, ενώ οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις δίνουν τιτάνια μάχη για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς

Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Βόρεια Αττική έπειτα από μία ακόμα πολύ δύσκολη νύχτα. Αυτή τη στιγμή δίνεται μεγάλη μάχη στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου, με την κατάσταση στο μέτωπο της Μαλακάσας να είναι σχετικά καλύτερη τα τελευταία λεπτά.

Στους Θρακομακεδόνες, οι φλόγες είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως αποτυπώνεται και σε αποκλειστικά βίντεο του in.gr– μέσα στους οικισμούς και έχουν κάψει σπίτια, ενώ οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις δίνουν τιτάνια μάχη για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Ο καπνός είναι πολύ πυκνός και υπάρχουν διάσπαρτα ενεργά μέτωπα.

Η κάμερα του ΜΕGA ακολουθεί με προσοχή τους πυροσβέστες στην προσπάθειά τους να σώσουν τα σπίτια, καθώς η φωτιά γλείφει τις αυλές τους. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής αντλούν νερό από την πισίνα του σπιτιού για να σβήσουν την φωτιά που το απειλεί.

Ο άνεμος έχει γυρίσει και δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης.

Παρόντες στο σημείο και δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες καταβάλουν από χθες αγώνα για να απομακρύνουν τον κόσμο που δεν ήθελε να εγκαταλείψει τα σπίτια του.

Δείτε βίντεο:

Μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος της κοινότητας Θρακομακεδόνων επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι «κινδυνεύουν σπίτια», ενώ υπογράμμισε ότι η φωτιά είχε μπει από την πλευρά της Βαρυμπόμπης.

«Θεωρούσα ότι δεν θα μπει στην κοινότητα από αυτό το μέτωπο, αλλά δυστυχώς ο αέρας δεν μας κάνει τα χατίρια» είπε. Τέλος, επιβεβαίωσε ότι όλοι οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

«Έγινε μάχη στους Θρακομακεδόνες, γλιτώσαμε το κάψιμο πολλών σπιτιών»

Για την κατάσταση που επικρατεί στους Θρακομακεδόνες μίλησε στο «Mega Σαββατοκύριακο» ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θανάσης Αυγερινός.

Η συμβολή επίγειων και εναέριων μέσων ήταν καθοριστική για την έκβαση του πύρινου μετώπου στους Θρακομακεδόνες. Όπως ανέφερε ο κ. Αυγερινός τα ξημερώματα του Σαββάτου, αφότου πληροφορήθηκε για έλλειψη πυροσβεστικών οχημάτων, επικοινώνησε με τον Αττικάρχη της Πυροσβεστικής και εστάλησαν 10 οχήματα με την παρέμβασή τους να είναι καίρια.

«Εδώ έγινε μια μάχη, γλιτώσαμε το κάψιμο πολλών σπιτιών τελευταία στιγμή. Μίλησα με τον δήμαρχο και μου μετέφερε ότι τα πυροσβεστικά ήταν ελάχιστα. Επικοινώνησα με τον Αττικάρχη της πυροσβεστικής ο οποίος μας έστειλε 10 οχήματα εδώ και άλλα 12 στην Βαρυμπόμπη και σώσαμε πολλά σπίτια» σημείωσε.

Αναφορικά στην καταγραφή των ζημιών, τόνισε ότι για τα σπίτια αρμόδιος είναι ο δήμος και για τις επιχειρήσεις η περιφέρΕια. «Από Δευτέρα το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει η καταγραφή» ανέφερε.

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024