Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Αττική - Η πύρινη λαίλαπα εισέβαλε στους Θρακομακεδόνες - Οι φλόγες «γλείφουν» σπίτια

Φωτιά στην Αττική – Η πύρινη λαίλαπα εισέβαλε στους Θρακομακεδόνες – Οι φλόγες «γλείφουν» σπίτια

Οι φωτογραφίες Αποκάλυψης που καταγράφει ο απεσταλμένος του in.gr, Δημήτρης Πέρρος, προκαλούν σοκ

Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στη βορειοανατολική Αττική για τέταρτο συνεχόμενο βράδυ. Το μέτωπο στη Βαρυμπόμπη βρίσκεται μια ανάσα από την κεντρική πλατεία. Την ίδια ώρα οι φλόγες απειλούν και τα πρώτα σπίτια στους Θρακομακεδόνες.

Το μέτωπο της μεγάλης φωτιάς έχει περικυκλώσει την περιοχή με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να σωθούν σπίτια.

Σύμφωνα με το MEGA η φωτιά μπαίνει στους Θρακομακεδόνες από την πλευρά του δάσους. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η φωτιά έχει φτάσει στις παρυφές των πρώτων σπιτιών.

Κάτοικοι της περιοχής, μέσω του MEGA ζητούν εναγωνίως ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους.

Μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος της κοινότητας Θρακομακεδόνων επιβεβαίωσε ότι «κινδυνεύουν σπίτια», ενώ υπογράμμισε ότι η φωτιά έχει μπει από την πλευρά της Βαρυμπόμπης.

«Θεωρούσα ότι δεν θα μπει στην κοινότητα από αυτό το μέτωπο, αλλά δυστυχώς ο αέρας δεν μας κάνει τα χατίρια» είπε και τόνισε ότι «θα είναι δύσκολο το βράδυ».

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι όλοι οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θανάσης Αυγερινός, μιλώντας στην ΕΡΤ, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που είναι στις περιοχές στις οποίες έχει διαταχθεί εκκένωση από την Πυροσβεστική να φύγουν από τα σπίτια. Παράλληλα, υπογράμμισε πως προέχει η ασφάλεια της ζωής των ανθρώπων και προειδοποίησε πως είναι επικίνδυνο να παραμείνουν σ’ αυτές τις περιοχές.

Επιβεβαίωσε πως υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν ανταποκριθεί στις ειδοποιήσεις για εκκένωση, αναφερόμενος στους Θρακομακεδόνες και στη Βαρυμπόμπη.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι ζήτησε να ενεργοποιηθεί εκ νέου το 112 για τους Θρακομακεδόνες και τη Βαρυμπόμπη και προσέθεσε πως η Πυροσβεστική στο μέτρο του δυνατού θα στείλει κι άλλα οχήματα σε αυτές τις δύο περιοχές.

Συγκλονιστικές εικόνες του in.gr από το πύρινο μέτωπο

Οι φωτογραφίες Αποκάλυψης που καταγράφει ο απεσταλμένος του in.gr, Δημήτρης Πέρρος, προκαλούν σοκ.

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής (6/8) εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των Θρακομακεδόνων.

Συνεχείς στο Μαρκόπουλο

Την ίδια ώρα, στο Μαρκόπουλο οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις εστίες που ξεπηδούν συνεχώς.

Στην περιοχή οι άνεμοι δεν έχουν μεγάλη ένταση, ωστόσο η πυκνή βλάστηση αποτελεί «τροφή» για την πυρκαγιά, με πυροσβέστες και εθελοντές να βρίσκονται σε μόνιμη επιφυλακή.

Στην πλατεία της Βαρυμπόμπης ο άνεμος είναι ισχυρός και η φωτιά βρίσκεται μία ανάσα από τα σπίτια και την πλατεία της περιοχής. Η κατάσταση στο σημείο είναι απελπιστική.

Συναγερμός στη Βαρυμπόμπη

Η νέα μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της Βαρυμπόμπης σήμανε νέο συναγερμό. Ενώ επικρατούσαν συνθήκες άπνοιας η φωτιά «ξύπνησε» και πάλι και μάλιστα στην περιοχή ξεκίνησαν να πνέουν δυνατοί άνεμοι κομματιάζοντας την όποια ελπίδα για περιορισμό της ή έστω συγκράτησή της μέχρι να ξεκινήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Στην περιοχή επικρατεί πανικός αφού οι φλόγες είναι πλέον, πολύ κοντά στην πλατεία και τα σπίτια της Βαρυμπόμπης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA η πύρινη λαίλαπα πλησιάζει απειλητικά. Ουσιαστικά, πρόκειται για τις άκαυτες περιοχές που είχαν γλυτώσει από τη μανία της πυρκαγιάς τα προηγούμενα τρία 24ωρα.

Στην πλατεία της Βαρυμπόμπης ο άνεμος είναι ισχυρός και η φωτιά βρίσκεται μία ανάσα από τα σπίτια.

Επιπλέον, ανησυχία υπάρχει και για νέο μέτωπο που καίει στην περιοχή Θέα, σε ένα ρέμα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024