Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Αττική - Αναζωπυρώσεις αυτή την ώρα σε Μαλακάσα, Αφίδνες και Βαρυμπόμπη

Φωτιά στην Αττική – Αναζωπυρώσεις αυτή την ώρα σε Μαλακάσα, Αφίδνες και Βαρυμπόμπη

Συνεχίζει να μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στην Αττική, με τα μεγάλα μέτωπα που «προτάσσει» η φωτιά να κατευθύνονται προς Μαλακάσα και Πάρνηθα και να εξαπλώνονται ραγδαία, αποτεφρώνοντας δάση και περιουσίες

Αντιμέτωποι με τον πύρινο εφιάλτη βρίσκονται για μια ακόμα, την τέταρτη κατά σειρά νύχτα, οι πολίτες της βορειανατολικής Αττικής.

Η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει για ακόμα ένα 24ωρο να καίει τα πάντα στο πέρασμά της, ενώ αντίπαλος των πυροσβεστικών δυνάμεων -οι οποίες καταβάλουν και απόψε υπεράνθρωπες προσπάθειες- είναι οι αναζωπυρώσεις.

Τα μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς κατευθύνονται προς Μαλακάσα και Πάρνηθα και εξαπλώνονται ραγδαία, κάνοντας στάχτη δάση και περιουσίες.

Το τεράστιο μέτωπο, με κατεύθυνση τη Μαλακάσα, πέρασε αργά τη νύχτα την εθνική, στον κόμβο Μαρκοπούλου, με πορεία προς τον Ωρωπό μέσα από την πυκνή πευκόφυτη έκταση της περιοχής.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, με εισήγηση της Πυροσβεστικής, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θαν. Αυγερινός, να δοθεί εντολή εκκένωσης των οικισμών Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίσι.

Σύμφωνα, δε, με όσα αναφέρει ο απεσταλμένος του in.gr στην βορειοανατολική Αττική, λίγο μετά τις 01:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου το μέτωπο της Βαρυμπόμπης «φούντωσε» και πάλι, με του ανέμους στην περιοχή να δημιουργούν μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Το πύρινο μέτωπο να εξαπλώνεται συνεχώς και το μαύρο σύννεφο καπνού έχει καλύψει τον ουρανό.

Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε στο MEGA ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος τόνισε πως «έχουμε αναζωπυρώσεις στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπου καίγονται σπίτια, και στις Αφίδνες. Στη Μαλακάσα είναι μεγάλο το μέτωπο και κατευθύνεται προς Αυλώνα. Το μέτωπο που είχε κατέβει προς την Εθνική μαζεύτηκε με τις αντιπυρικές. Και υπάρχει και το μέτωπο στον Άγιο Στέφανο που είναι σε ύφεση αυτή τη στιγμή. Είναι πολλά τα μέτωπα».

Αντιθέτως, εξήγησε πως «αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η φωτιά στα Λιόσια. Είναι σε καλή κατάσταση η πυρκαγιά εκεί. Στο μεγάλο μέτωπο στους Θρακομακεδόνες η φωτιά έχει κατεύθυνση προς την κορυφή της Πάρνηθας, είναι λίγο καλύτερη η κατάσταση σε ό,τι αφορά στα σπίτια που καίγονταν» είπε.

Η φωτιά εκτείνεται σε τέσσερα μέτωπα

Το μέτωπο που έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις είναι αυτό που μαίνεται από τη νύχτα στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου.

Οι φλόγες είναι μέσα στους οικισμούς Πευκόφυτο και Ποντίων, όπου έχουν κάψει σπίτια και φτάνουν στις παρυφές της Σταμάτας, ενώ από την άλλη πλευρά καίνε περιμετρικά τη λίμνη Μαραθώνα και κατευθύνονται προς Καλέτζι.

Ταυτόχρονα υπάρχουν αρκετές ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις προς το Καπανδρίτι και το Πολυδένδρι.

Σε πλήρη εξέλιξη κυρίως με ενεργές εστίες σε όλη την έκτασή του είναι το τρίτο μέτωπο στις Αφίδνες που φτάνει μέχρι την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Μεγάλη ανησυχία όμως, προκαλεί στην ηγεσία της Πυροσβεστικής και η τελευταία πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα πάνω από το νεκροταφείο των Άνω Λιοσίων, η φωτιά που ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση καίει αυτή την ώρα δασική περιοχή στη βουνοκορφή του Ποικίλου όρους και απειλεί να κατέβει προς την Πετρούπολη.

Εκκενώσεις περιοχών

Προληπτική εντολή εκκένωσης της πυροσβεστικής, έχει δοθεί, όπως ενημέρωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, για το Μήλεσι, τη Μαυροσουβάλα, το Μπάφι, το Λεβίδι και το Μαρκόπουλο.

Η Μαλακάσα έχει ήδη εκκενωθεί

Οι πολίτες καλούνται να πάνε προς την θάλασσα, δηλαδή προς την Σκάλα Ωρωπού.

Σημειώνεται ότι η περιοχή της Βαρυμπόμπης, όπως και οι Θρακομακεδόνες έχουν εκκενωθεί, καθώς το απόγευμα εστάλη σχετικό μήνυμα από το 112.

Πού έχει διακοπή κυκλοφορίας

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά η Τροχαία λόγω της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στη βορειανοατολική Αττική.

Λίγο μετά τη μια τα μεσάνυχτα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Αθηνών – Ωρωπού από το ύψος της Οδού Πηγής.

Επίσης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Αγίων Αποστόλων Ωρωπού και Μεγάλου Αλεξάνδρου και Παπανικολή Σταμάτα.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024