Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Πατούλης - «Οι φωτιές έχουν πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που άναψαν»

Γιώργος Πατούλης – «Οι φωτιές έχουν πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που άναψαν»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής μίλησε στο MEGA και έκανε λόγο για εμπρησμό.

Δραματικές είναι οι στιγμές για την Αττική. Η πύρινη λαίλαπα είναι ασταμάτητη για τέταρτη μέρα καταστρέφοντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα της. Τα μέτωπα που απασχολούν αυτή τη στιγμή είναι η Βαρυμπόμπη, οι Αφίδνες, ο Άγιος Στέφανος και η Ιπποκράτειος Πολιτεία. Η Πυροσβεστική καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα περιορίσει ωστόσο η μάχη είναι άνιση δεδομένου ότι έχει πέσει η νύχτα και δεν είναι διαθέσιμα τα εναέρια μέσα.

Μιλώντας στο MEGA ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, έκανε λόγο για εμπρησμό και παρακάλεσε τους κατοίκους να ακολουθούν να τις οδηγίες των Αρχών.

«Αυτή τη στιγμή η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται είναι στη Βαρυμπόμπη. Με μηχανήματα ανοίγονται αντιπυρικές ζώνες ώστε να μην φτάσει η φωτιά τους Θρακομακεδόνες. Επίσης, υπάρχει εξέλιξη στη φωτιά της Μαλακάσας.  Γίνεται προσπάθεια να μην περάσει την Εθνική Οδό, δηλαδή από την μεριά του Ωρωπού. Το θερμικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο», σημείωσε και ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. «Αν υπάρξει εκκένωση των περιοχών θα γίνει από το 112», τόνισε.

Στη συνέχεια μίλησε ξεκάθαρα για εμπρησμό: «Οι φωτιές έχουν πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που άναψαν. Ειδικότερα στο Σούνιο και την Πετρούπολη. Υπήρξαν και καταγγελίες για διάφορες άλλες φωτιές και γκαζάκια σε διάφορα σημεία. Όλα θα ελεγχθούν με σοβαρότητα όταν έρθει η ώρα. Η Αττική φλέγεται και αυτό προέκυψε αυτόματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και o Nίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για εμπρησμό στην έκτακτη ενημέρωση:

Συγκεκριμένα, σε τρεις συλλήψεις για εμπρησμό σε Φωκίδα, Αττική και Καλαμάτα έχουν προχωρήσει οι Αρχές όπως έκανε γνωστό, το βράδυ της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. «Το πυροσβεστικό σώμα έχει ενεργοποιήσει κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία αλλά και με τις αστυνομικές αρχές δραστηριοποιούνται σε Αττική, Τολοφώνα Εύβοια, Ηλεία και Μεσσηνία», ανέφερε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Στη συνέχεια τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συλλήψεις: στη Φωκίδα, στην Αττική και στην Καλαμάτα. Όπως διευκρίνισε, στην Αττική για πρόθεση και στην Καλαμάτα για πρόθεση κατ΄ εξακολούθηση με επιβεβαιωμένες τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις για το ίδιο άτομο που αύριο θα οδηγηθεί στην Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024