Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Αττική - Τιτάνια μάχη σε τέσσερα μέτωπα - Απειλείται και η Μαλακάσα

Φωτιά στην Αττική – Τιτάνια μάχη σε τέσσερα μέτωπα – Απειλείται και η Μαλακάσα

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το γεγονός πως η φωτιά έχει φτάσει στην Εθνική Οδό στο ύψος της Μαλακάσας και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αν την «περάσει» ξανά, όπως συνέβη και χθες το βράδυ

Εξαιρετικά δύσκολη νύχτα αναμένεται και η αποψινή για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και τους πολίτες της Βόρειας Αττικής, οι οποίοι έχουν πληγεί από τις τεράστιες φωτιές που εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν φαίνεται να μπορούν να ελεγχθούν σύντομα, τουλάχιστον μέχρι να ξημερώσει και πάλι…

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το γεγονός πως η φωτιά έχει φτάσει στην Εθνική Οδό στο ύψος της Μαλακάσας και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αν την «περάσει» ξανά, όπως συνέβη και χθες το βράδυ.

Τα τέσσερα μέτωπα στην Αττική

Τα μέτωπα που απασχολούν τις αρχές τέσσερα.

Πρώτο είναι η μεγάλη αναζωπύρωση που έγινε το απόγευμα στη Βαρυμπόμπη, με τις φλόγες να κατευθύνονται προς τα πρώτα σπίτια των Θρακομακεδόνων, οι οποίοι εκκενώθηκαν νωρίτερα, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά την περιοχή.

Η αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη το βράδυ της Παρασκευή είχε σαν αποτέλεσμα το μέτωπο να επεκταθεί με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων προς το πευκοδάσος στη Μαλακάσα.

Αφού για δύο περίπου ώρες έκαψε εκατοντάδες στρέμματα, στις λίγο πριν τις 22:00 έφτασε στην Εθνική οδό και συγκεκριμένα στο ύψος απέναντι από γνωστό συναυλιακό χώρο. Αν η φωτιά ξεφύγει στο συγκεκριμένο σημείο, τότε κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα σταματήσει. Όπως τόνισε άλλωστε ο δήμαρχος Ωρωπού, «αν η φωτιά περάσει την Αθηνών – Λαμίας, τότε θα φτάσει σε λίγες ώρες στον Ωρωπό και θα σταματήσει μόνο στη θάλασσα του Ευβοϊκού».

Για τον ίδιο λόγο πριν από λίγο εκκενώθηκε προληπτικά το προαναχωρισιακό κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Η αστυνομία σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μετέφερε με λεωφορεία για λόγους ασφαλείας τους αλλοδαπούς που κρατούνταν στο κέντρο σε άλλες δομές της Αττικής.

Αγωνία για Άγιο Στέφανο και Αφίδνες

Το δεύτερο μέτωπο που έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις είναι αυτό που μαίνεται από τη νύχτα στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Οι φλόγες είναι μέσα στους οικισμούς Πευκόφυτο και Ποντίων, όπου έχουν κάψει σπίτια και φτάνουν στις παρυφές της Σταμάτας, ενώ από την άλλη πλευρά καίνε περιμετρικά τη λίμνη Μαραθώνα και κατευθύνονται προς Καλέτζι. Ταυτόχρονα υπάρχουν αρκετές ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις προς το Καπανδρίτι και το Πολυδένδρι.

Σε πλήρη εξέλιξη κυρίως με ενεργές εστίες σε όλη την έκτασή του είναι το τρίτο μέτωπο στις Αφίδνες που φτάνει μέχρι την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Μεγάλη ανησυχία όμως, προκαλεί στην ηγεσία της Πυροσβεστικής και ένα τέταρτο μέτωπο. Πρόκειται για την τελευταία χρονικά πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα πάνω από το νεκροταφείο των Άνω Λιοσίων, η φωτιά που ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση καίει αυτή την ώρα δασική περιοχή στη βουνοκορφή του Ποικίλου όρους και απειλεί να κατέβει προς την Πετρούπολη.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024