Τα Ellinika Hoaxes διαψεύδουν δημοσιεύματα για το σπίτι του υπουργού Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, που ανέφεραν πως είναι το μόνο που έμεινε άθικτο από την πυρκαγιά στο Κρυονέρι, επειδή το «προστάτευε» πυροσβεστικό όχημα που βρισκόταν εκεί

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημερωτικές ιστοσελίδες κυκλοφόρησαν δύο φωτογραφίες οι οποίες, σύμφωνα με χρήστες, απεικονίζουν το μοναδικό σπίτι που έμεινε άθικτο από την πυρκαγιά που έπληξε τη Βαρυμπόμπη στην Αττική, γιατί υπήρχε πυροσβεστικό όχημα εκεί.

Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από τον ισχυρισμό ότι το εν λόγω οίκημα ανήκει στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί είναι αναληθείς, όπως αναφέρουν τα Ellinika Hoaxes, προσθέτοντας: «Ας δούμε τι ισχύει».

Παραδείγματα σχετικών δημοσιευμάτων:

Τι ισχύει:

Σε δημοσίευσή του στο Facebook, ο υπουργός έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του σπιτιού του, στο Κρυονέρι.

Από αυτές καθίσταται σαφές πως το οίκημα, το οποίο εντοπίζεται στις επίμαχες φωτογραφίες, επισημαίνουν τα Ellinika Hoaxes, «ουδεμία σχέση έχει με το δικό του, στο Κρυονέρι Αττικής».

Δύο διαφορετικά σπίτια

Μέσω γεωεντοπισμού, αναφέρουν τα Ellinika Hoaxes, βρήκαμε το σπίτι του υπουργού στο Κρυονέρι (δεξιά φωτογραφία). Ωστόσο, στο οικόπεδο του κτίσματος, δεν υπάρχει ούτε πισίνα αλλά ούτε και γήπεδο τένις. Επίσης, η οικία του κ. Σκρέκα περιβάλλεται από άλλα κτίσματα, τα οποία δεν υπάρχουν στην αριστερή φωτογραφία.

Στο ίδιο πλαίσιο, συνεχίζουν, «εντοπίσαμε το σπίτι με την πισίνα, το οποίο παρουσιάζεται από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως οίκημα του υπουργού». Πρόκειται για κτίριο που βρίσκεται πλησίον του Ιππικού Ομίλου Βαρυμπόμπης, επί της οδού Τατοΐου.

Τέλος, προσθέτουν τα Ellinika Hoaxes, «κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε πως στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε λήψη ενός πυροσβεστικού οχήματος, το οποίο, σύμφωνα με χρήστες, βρισκόταν στην αυλή του τπουργού (αριστερή φωτογραφία). Ωστόσο, στην εικόνα με το πυροσβεστικό όχημα δεν υπάρχουν τα γειτονικά κτίσματα (1 και 2 αριστερή φωτογραφία) που υπάρχουν στην οικία του υπουργού».

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, καταλήγουν τα Ellinika Hoaxes, «καθίσταται σαφές πως το σπίτι που απεικονίζεται στις υπό εξέταση φωτογραφίες, ουδεμία σχέση έχει με το οίκημα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, στο Κρυονέρι Αττικής».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr