Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Εύβοια - Τρία τα ενεργά μέτωπα - Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους στις Κεχριές

Φωτιά στην Εύβοια – Τρία τα ενεργά μέτωπα – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους στις Κεχριές

Η φωτιά στην Εύβοια συνεχίζει να μαίνεται. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, η πυρκαγιά εξαπλώνεται και προς ανατολικά και προς βορειοδυτικά.

Η φωτιά στην Εύβοια είναι εκτός ελέγχου, ενώ το μέτωπο επεκτείνεται τόσο προς τα ανατολικά όσο και προς τα βορειοδυτικά. Η φωτιά καίει σε περίπου 15 χιλιόμετρα σε δασική έκταση. Μέχρι τώρα έχουν καεί περίπου 25.000 στρέμματα.

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους στις Κεχριές έτσι ώστε να εκκενώσουν το χωριό προς το Μαντούδι. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με τα εναέρια μέσα αφού οι αλλαγές στον άνεμο και οι καπνοί δημιουργούν δυσκολίες στη δράση τους. Τρία ελικόπτερα και τρία αεροπλάνα επιχειρούν αυτή την ώρα. Το θετικό είναι ότι οι άνεμοι δεν είναι δυνατοί και έτσι η φωτιά δεν εξαπλώνεται με τη βοήθειά τους.

Σε πύρινο κλοιό οι Κεχριές


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα ενεργά μέτωπα στη Βόρεια Εύβοια είναι τρία. «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα με την πυρκαγιά στην Εύβοια, το μέτωπο είναι τεράστιο πια. Και στις Κεχριές υπάρχει πρόβλημα και προς τα ανατολικά και προς τα βορειοδυτικά, εξαπλώνεται προς κάθε κατεύθυνση», τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου.

Τρία τα μέτωπα στη Βόρεια Εύβοια – Δείτε τον χάρτη της περιοχής

«Η φωτιά έχει κατεύθυνση προς το Αιγαίο. Δίνουμε τη μάχη, το πολεμάμε οι πάντες με εναέρια και επίγεια μέσα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, δε, ότι έχουν ήδη εκκενωθεί όλες οι περιοχές στις οποίες είχε πλησιάσει η φωτιά.

Όπως είπε ο κ. Σπανός, οι άνεμοι είναι μεταβλητοί. «Ζητάμε συνεχώς ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης. Ξέρουμε πως είναι η κατάσταση στη χώρα, αλλά αυτό που γίνεται στην Εύβοια, είναι άνευ προηγουμένου», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Χτύπησαν οι καμπάνες στο χωριό

Νωρίτερα από τις Κεχριές, είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Αμέλαντες και Κεραμειά, που βρίσκονται βορειότερα από το μέτωπο του Δρυμώνα, του Οσίου Δαυίδ και της ζώνης άμυνας στο χωριό Κουρκουλοί, όπου χθες δινόταν μάχη για να μην προχωρήσει η φωτιά προς το χωριό Σκεπαστή.

Στις 7:30 άρχισε η εκκένωση του χωριού Κεχριές του Δήμου Ελυμνίων – Μαντουδίου – Αγίας Άννας. Μάλιστα, η καμπάνα του χωριού άρχισε να χτυπά σημαίνοντας συναγερμό έτσι ώστε να φύγουν με ασφάλεια όλοι οι κάτοικοι.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024