Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση στο Καπιτώλιο - Τις τέσσερις έφτασαν οι αυτοκτονίες αστυνομικών που αντιμετώπισαν την εισβολή

Επίθεση στο Καπιτώλιο – Τις τέσσερις έφτασαν οι αυτοκτονίες αστυνομικών που αντιμετώπισαν την εισβολή

Η επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021 προκάλεσε παγκόσμιο σοκ. Τι συμβαίνει με τις αυτοκτονίες αστυνομικών από τότε.

Θρίλερ στις ΗΠΑ. Η Αστυνομία ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι ακόμη δύο μέλη της που είχαν κληθεί να αντιμετωπίσουν την επίθεση – εισβολή στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον αυτοκτόνησαν, αυξάνοντας σε τέσσερις τις γνωστές αυτοχειρίες μελών των δυνάμεων της τάξης που είχαν εμπλακεί στα επεισόδια.

Ο Γκάνθερ Χασίντα βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του την περασμένη Πέμπτη, διευκρίνισε εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε. Ο αστυνομικός, μέλος των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας, εντάχθηκε στο σώμα τον Μάιο του 2003.

Ποιοι είχαν προηγηθεί

Ο Κάιλ Ντιφράιταγκ, που υπηρετούσε επίσης στη Μητροπολιτική Αστυνομία, βρέθηκε νεκρός τη 10η Ιουλίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της. Είχε ενταχθεί στο σώμα τον Νοέμβριο του 2016. Κρίθηκε και σε αυτή την περίπτωση πως επρόκειτο για αυτοκτονία.

Είχαν προηγηθεί οι αυτοκτονίες του Τζέφρι Σμιθ, της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, και του Χάουαρντ Λίμπενγκουντ, της αστυνομικής δύναμης του Καπιτωλίου.

Ως αυτό το στάδιο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε πάνω από πεντακόσια πρόσωπα για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της εισβολής στο κτίριο του Κογκρέσου. Οι σύμμαχοι του Ντόναλντ Τραμπ στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος προσπαθούν από την πλευρά τους να υποβαθμίσουν τα γεγονότα, στα οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι – συμπεριλαμβανομένου αστυνομικού που υπέκυψε σε νοσοκομείο την επομένη – και τραυματίστηκαν πάνω από 100 μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

Οι οπαδοί του Τραμπ αποπειράθηκαν, ανεπιτυχώς, να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Τα επεισόδια οδήγησαν στη δεύτερη παραπομπή του θυελλώδη μεγιστάνα σε δίκη στη Γερουσία.

Στιγμιότυπα από την επίθεση στο Καπιτώλιο

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024