Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγγελική Νικολούλη - Οι 5 αξέχαστες υποθέσεις που εξιχνίασε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ»

Αγγελική Νικολούλη – Οι 5 αξέχαστες υποθέσεις που εξιχνίασε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ»

Αιματηρές έρευνες, ατσάλινα νεύρα και ευνοϊκές στροφές της τύχης

Το Μεγάλο Κανάλι καλωσόρισε πριν από μερικές ημέρες στο ανανεωμένο δυναμικό του την σιδηρά κυρία του αστυνομικού ρεπορτάζ, την Αγγελική Νικολούλη.

Η εγκυρότητα και η αποτελεσματικότητα των ερευνών της έχουν οδηγήσει σε στιγμές επιτυχίας προσωπικής, αλλά και συλλογικής, αφού πάντοτε δουλεύει αγόγγυστα μαζί με την ομάδα της.

Όλα τα χρόνια της τηλεοπτικής της πορείας έχει εισπράξει μόνο θαυμασμό, εκτίμηση, αλλά και διεθνή αναγνώριση.

Ας θυμηθούμε πέντε στυγερά εγκλήματα που σφράγισαν το κύρος της ίδιας και της εκπομπής της, πέντε κάθε άλλο παρά εύκολες προς εξιχνίαση υποθέσεις.

Ολόκληρη η Ελλάδα τις παρακολούθησε συγκλονισμένη.

1. Υπόθεση Γιώργου Νικολαΐδη και Σούλας Καλαθάκη

Το 1997 εξαφανίστηκαν ο 44χρονος επιχειρηματίας Γιώργος Νικολαΐδης και η 31χρονη συνεργάτιδά του, Σούλα Καλαθάκη. Η οικογένεια της Καλαθάκη καταφεύγει στην εκπομπή για να μάθει τι έχει συμβεί και όσα έρχονται στο φως είναι τρομακτικά.

Αποκαλύπτεται διπλή απαγωγή και δολοφονία από τον φίλο και συνεργάτη του επιχειρηματία, Τάκη Κράμπη, οποίος ήταν μέλος συμμορίας που δρούσε εναντίον επιχειρηματιών αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ταξίδια στην Ιταλία, επαφές με ανθρώπους της νύχτας, περιγραφές άλλων θυμάτων ανοίγουν τον δρόμο για την εξιχνίαση του διπλού φονικού. Η Αγγελική Νικολούλη καταθέτει ως βασικός μάρτυρας στο δικαστήριο, βοηθώντας στην έκδοση του Κράμπη στην Ελλάδα και στην καταδίκη αυτού, αλλά και άλλων μελών της συμμορίας.

Δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ στις 9 Μαϊου 1998

2. Υπόθεση Τάνιας Χαριτοπούλου

Ήταν 1998, όταν η 27χρονη Τάνια Χαριτοπούλου εξαφανίζεται από την Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα συμβίωνε με τον κατά 15 χρόνια μεγαλύτερό της Σπύρο Καββαδία μαζί με το 3χρονο κοριτσάκι τους.

Ο Καββαδίας στρέφεται στην εκπομπή, η οποία αποκαλύπτει ίχνη αίματος στο σπίτι του ζευγαριού. Ο ίδιος κάνει λόγο για «σκουριά» και κάπως έτσι αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

Ανατριχιαστικό σημείο στην εν λόγω ιστορία αποτελεί η περιγραφή της δολοφονίας από το μικρό παιδί.

Γίνεται γνωστό μάλιστα ότι είχε σκοτώσει και την πρώην σύντροφο του, Νικόλ Κίρχνερ. Δεν ομολογεί ποτέ τις δύο δολοφονίες ενώ το πτώμα της άτυχης γυναίκας δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα…

3. Υπόθεση Κικής Κούσογλου

Το 2005 εξαφανίζεται η 20χρονη Κική από τη Βέροια. Ο φίλος της, Δάνος Μουρατίδης βγαίνει στην εκπομπή για να εκφράσει την ανησυχία του για την τύχη της κοπέλας αλλά πέφτει σε σωρεία αντιφάσεων.

Η εκπομπή σε έρευνα στο σπίτι της 20χρονης αποκαλύπτει σημειώσεις από το ημερολόγιό της , οι οποίες «μιλούν» για τη βία που ανεχόταν, έχοντας «προφητεύσει» το τραγικό τέλος της.

Το πανελλήνιο είχε συγκλονιστεί με την υπόθεση της Κικής από την Βέροια

Το πτώμα της κοπέλας βρίσκεται θαμμένο σε ερημική περιοχή και αποκαλύπτεται η συνεργασία του θύτη με συγγενή του.

4. Υπόθεση Κωστή Πολύζου

Ο 23χρονος Κωστής Πολύζος εξαφανίστηκε το 2011 στη Σιάτιστα Κοζάνης. Λίγους μήνες μετά εντοπίστηκε το πτώμα του σε χωράφι του πατριού του. Τ

ο σημείο είχε καλυφθεί γύρω – γύρω με κλαδιά και ήταν απορίας άξιο πώς η μητέρα του και ο πατριός του που διατείνονταν και μέσω της εκπομπής, ότι τον έψαχναν μέρα-νύχτα, δεν είχαν κοιτάξει εκεί.

Οι αποκαλύψεις ήταν καταιγιστικές, με τις αρχές να προχωρούν στη σύλληψή τους. Κατά τη διάρκεια της δίκης γνωστοποιήθηκε ότι τον είχαν στραγγαλίσει για οικονομικούς λόγους.

5. Υπόθεση Άλεξ Μεσχισβίλι

Η εξαφάνιση του 11χρονου Άλεξ στη Βέροια το 2006 «στοίχειωσε» για αρκετούς μήνες το πανελλήνιο. Παρά τον λάθος χειρισμό της υπόθεσης από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, η εκπομπή αποκάλυψε τη δράση παρέας αδίστακτων ανηλίκων.

Πέντε ανήλικοι ομολόγησαν τον θανάσιμο τραυματισμό του μικρού Άλεξ, για να ανακαλέσουν στη συνέχεια.

Τραγική φιγούρα, η μητέρα του μικρού Άλεξ

Τα παιδιά τον μετέφεραν σε ένα ακατοίκητο σπίτι και τον άφησαν αβοήθητο να πεθάνει. Δύο μέρες μετά έβαλαν το νεκρό παιδί σε ένα καρότσι, το κάλυψαν και το μετέφεραν στο ποτάμι της Μπαρμπούτας όπου τον άφησαν.

Πιθανότατα να εξαφάνισαν το πτώμα του ενήλικες από το περιβάλλον τους. Η σορός του 11χρονου δεν βρέθηκε ποτέ.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024