Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγγελική Νικολούλη: Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις κατάφερε να πάρει την πρώτη συνέντευξη Παπαχρόνη

Αγγελική Νικολούλη: Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις κατάφερε να πάρει την πρώτη συνέντευξη Παπαχρόνη

Μία από τις πρώτες της επιτυχίες της Αγγελικής Νικολούλη είναι η πρώτη συνέντευξη του «δράκου» Κυριάκου Παπαχρόνη

Η Αγγελική Νικολούλη, την οποία θα απολαμβάνουμε τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην συχνότητα του MEGA, υπηρετεί με προσήλωση το αστυνομικό ρεπορτάζ για 30 χρόνια.

Μία από τις πρώτες της επιτυχίες είναι η πρώτη συνέντευξη του «δράκου» Κυριάκου Παπαχρόνη.

Στο διάστημα από το Σεπτέμβρη του 1981 μέχρι το Δεκέμβρη του 1982, ο Κυριάκος Παπαχρόνης, ένας 22χρονος ΛΟΚατζής από τη Ξάνθη, δολοφόνησε δύο γυναίκες, επιτέθηκε σε άλλες έξι, ενώ έβαλε και βόμβες σε τράπεζες και καταστήματα στην Ξάνθη, την Καβάλα και τη Δράμα. Μετά από μια τεράστια επιχείρηση της Αστυνομίας, στις 13 Δεκεμβρίου του ’82 συνελήφθη. Κάποιος αστυνομικός συντάκτης από την Απογευματινή έπρεπε να πάει για να καλύψει την είδηση.

Ο Γιάννης Βούλτεψης υπέδειξε την Αγγελική. «Βρέθηκα σε δύσκολη θέση», θυμάται εκείνη. «Από πού κι ως πού θα πήγαινα εγώ, που μόλις είχα έρθει από την Πάτρα, ένα κοριτσάκι, σε τόσο σημαντική αποστολή. Αλλά έτσι μου έδιναν μια ευκαιρία να δείξω τί μπορώ να κάνω».

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Nitro sτην Ασφάλεια της Δράμας όπου κρατούσαν το «Δράκο» ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί δημοσιογράφοι. Οι αστυνομικοί, όμως δεν τους άφηναν να μπουν στο τμήμα και να δουν τον κρατούμενο. Ο Παπαχρόνης είχε τρομοκρατήσει τη Βόρεια Ελλάδα για περίπου ένα χρόνο, η σύλληψή του ήταν πολύ σπουδαία επιτυχία, και η αστυνομία ήθελε να τη διαχειριστεί όσο πιο αποτελεσματικά μπορούσε. Ανακοινώθηκε στους δημοσιογράφους ότι θα τους μοιραζόταν ένα δελτίο τύπου, αλλά ότι δεν μπορούσαν να τον δουν.

«Τότε γιατί ήρθαμε ως εδώ», ρώτησε η Αγγελική Νικολούλη, που είχε ανέβει στη Δράμα με όρεξη και δίψα, και δεν της άρεσε καθόλου η κατάσταση που είχε βρει.

Πέρασαν μερικές ώρες, κάποιοι δημοσιογράφοι αρκέστηκαν στο δελτίο τύπου και έφυγαν, αλλά η Νικολούλη δεν σκόπευε να τα παρατήσει τόσο εύκολα.

«Απαιτούσα να μπώ μέχρι που έκοψαν το ρεύμα για να σταματήσω τα χτυπάω τα κουδούνια», θυμάται. «Οπότε άρχισα να πετάω πετραδάκια στα πατζούρια. Και με συνέλαβαν».

Μέσα στο αστυνομικό τμήμα η Νικολούλη συνέχισε το σαματά, κατέβηκε και ο αστυνομικός διευθυντής, και τελικά μετά από μαραθώνιο διαπραγματεύσεων, κι ενώ η ίδια τελούσε τυπικά υπό κράτηση, την άφησαν να τον δει. Μέσα σε έναν κλοιό αστυνομικών, η Αγγελική Νικολούλη πήρε την πρώτη συνέντευξη του «Δράκου».

Φυσιολογικά, η ιστορία θα τελείωνε εκεί: Η Νικολούλη θα έστελνε το κείμενό της, η Απογευματινή θα προέβαλλε την αποκλειστικότητά της και η δημοσιογράφος θα προχωρούσε σε άλλα ρεπορτάζ και άλλες αποστολές, αν αμέσως μετά τη συνεντευξη δεν πήγαινε απέναντι απ’ το τμήμα για να φάει ένα σουβλάκι, και μετά δεν επέστρεφε στο τμήμα. Όλοι οι δημοσιογράφοι είχαν πια φύγει και το κλίμα ήταν πιο ήρεμο –και οι αστυνομικοί ετοιμάζονταν να μεταφέρουν τον Παπαχρόνη. Καθώς περίμενε τη μεταφορά, η Αγγελική Νικολούλη είχε την ευκαιρία να καθίσει για λίγο πιο ήσυχα με το «Δράκο» και να μιλήσουν μόνοι τους. «Ήταν κάτι που είπε», μου λέει. «Του μίλησα και κατάλαβα ότι υπάρχει ιστορία από πίσω». Έτσι, η Αγγελική Νικολούλη άρχισε να ψάχνει.

«Πήγα στην Ξάνθη και βρήκα τους γονείς του. Κατάλαβα ότι αυτό το παιδί αγαπούσε πολύ τη μάνα του, έβλεπε κάθε γυναίκα στο πρόσωπό της. Από ό,τι μου είχε πει, μια μέρα είδε τη μάνα του να έχει βαφτεί με κραγιόν, κι αυτό το πράγμα τον επηρέασε πολύ. Την πρώτη ερωτική επαφή που είχε με γυναίκα ήταν με ιερόδουλο, στα 14. Πήγε μαζί με φίλους του σε έναν οίκο ανοχής και είδε την ιερόδουλο με κόκκινο κραγιόν. Αυτό του χτύπησε πολύ αρνητικά, και δεν μπορούσε να έρθει σε ερωτική επαφή. Κι αυτή την είπε ανίκανο. Αυτό έμεινε μέσα στην ψυχή του. Τα πρώτα θύματά του ήταν ιερόδουλες».

«Βρήκα κάποια από τα θύματά του που επέζησαν και τους μίλησα. Άλλες τις βρήκα στο σπίτι τους, άλλες στο νοσοκομείο. Τελικά, κατάφερα να βρω και κάτι που κανείς δεν ήξερε οτι υπάρχει: Την αγαπημένη του. Την έστησα έξω απ’ το σπίτι της και περίμενα να δω αν είναι μόνη. Όταν σιγουρεύτηκα, χτύπησα και στο θυροτηλέφωνο είπα πως είμαι αστυνόμος, και πως πρέπει να της μιλήσω και να κατέβει επειγόντως. Με τον τρόπο μου την έπεισα και καθίσαμε και μιλήσαμε στην πιλοτή. Αυτή, μια πολύ μικροσκοπική κοπέλα, τον είχε ερωτευτεί. Το φοβερό που βγήκε από εκείνη τη συνέντευξη ήταν η πληροφορία ότι τη συναντούσε ερωτικά μετά από δολοφονίες ή επιθέσεις. Κι όταν γινόταν ντόρος στην πόλη, της έλεγε να προσέχει, και να μην κυκλοφορεί νύχτα. Για να μην της επιτεθεί ο δράκος. Της έλεγε ότι πρέπει οι αστυνομικοί να τον πιάσουν το δράκο, και μετά να τον κόψουν κομμάτια, και στις πληγές του να ρίξουν αλάτι».

«Μαζεύοντας όλες αυτές τις πληροφορίες έφτιαξα το ψυχογράφημα του Παπαχρόνη κι έγραψα ότι ήταν ένα παιδί που είχε μέλλον και όνειρα, αλλά κάτι δεν αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε. Κι αυτό τον άγγιξε. Στη συνέχεια έγινα η αγαπημένη του δημοσιογράφος. Μου έστελνε δώρα, πράγματα που έφτιαχνε μόνος του, λουλούδια και γράμματα από τις φυλακές. Μου έγραφε ακόμα και πράγματα αυστηρά προσωπικά, αλλά ποτέ δεν τα αποκάλυψα από τη στιγμή που δεν μου έδωσε και την άδεια να το κάνω».

Η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη πάνω στο θέμα κράτησε πολύ καιρό και οδήγησε στη δημοσίευση πολλών αποκλειστικών θεμάτων στην εφημερίδα. Είχε αδράξει την ευκαιρία απ’ τα μαλλιά, και πλέον είχε κερδίσει σε κύρος, είχε δείξει τις ικανότητές της ως ρεπόρτερ. Ένα χρόνο μετά, όταν ένας βιαστής άρχισε να χτυπά στα Βόρεια Προάστια, και η παλιά συντακτική ομάδα της «Απογευματινής» είχε πια μετακομίσει σχεδόν σύσσωμη στον ολοκαίνουριο «Ελεύθερο Τύπο», η Αγγελική ήταν έτοιμη να αναλάβει πάλι δράση, και είχε και μια ενδιαφέρουσα θεωρία.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024