Την ένταξη της πρότασης «Αναβάθμιση του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Τρίπολης με την χρήση σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών: Δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης σε συνδυασμό με την δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Πόλης της Τρίπολης» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι πρόκειται για δύο σημαντικά έργα που σχετίζονται με το σχεδιασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και αφορούν την ίδρυση Δημοτικής Πινακοθήκης στο κτίριο Τσιχριτζή και τη δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου που θα λειτουργήσει στο Πετροπούλειο Κληροδότημα, στην πλατεία Πέτρινού.

«Στόχος της δημοτικής αρχής ήταν εξαρχής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια να γίνουν πράγματα που θα μείνουν στον Δήμο μας» τόνισε ο κ. Τζιούμης, εξηγώντας ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης για το Ψηφιακό Μουσείο, ενώ για τη Δημοτική Πινακοθήκη σε πρώτη φάση χρηματοδοτούνται οι μελέτες και σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η χρηματοδότηση του έργου.

«Είναι δύο έργα που θα αναβαθμίσουν το πολιτιστικό περιεχόμενο του Δήμου Τρίπολης. Μετά από 15 χρόνια, ο Δήμος Τρίπολης εκπληρώνει το σκοπό του διαθέτη, ευπατρίδη αειμνήστου Τσιχριτζή που δώρισε ένα κτίριο για να δημιουργηθεί Δημοτική Πινακοθήκη. Με τη Δημοτική Πινακοθήκη ευελπιστούμε να βάλουμε την Τρίπολη στο χάρτη των εικαστικών τεχνών.

Το δεύτερο έργο που αφορά το Ψηφιακό Μουσείο θα και είναι το πρώτο βήμα ώστε κάποια στιγμή ο Δήμος Τρίπολης να υλοποιήσει το μεγάλο στόχο που είναι η δημιουργία ενός Μουσείου για τον Αγώνα του 1821.
Το Ψηφιακό Μουσείο θα είναι ένας επιπλέον λόγος για να επισκεφθεί κάποιος την Τρίπολη και να γνωρίσει με σύγχρονα μέσα την ιστορία της».

Η πράξη αφορά στην αναβάθμιση του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Τρίπολης με την χρήση συγχρόνων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, συμβάλει στην προβολή στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Με την δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης σε συνδυασμό με την δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Πόλης της Τρίπολης επιχειρείται η (επαν)οικειοποίηση του τόπου, της τέχνης του και της ιστορίας, διαφορετικών ομάδων πληθυσμού, στην έρευνα αλλά και στην ιστορική μνήμη, με την χρήση των δυνατοτήτων νέων τεχνολογιών, η οποία αποτελεί καθοριστικό στοιχείο της συγκρότησης ταυτοτήτων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr