Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η πόλωση για τα εμβόλια κάνει πολίτες να… μεταμφιέζονται για να εμβολιαστούν

ΗΠΑ: Η πόλωση για τα εμβόλια κάνει πολίτες να… μεταμφιέζονται για να εμβολιαστούν

Ορισμένοι, μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να εκλιπαρούν τους επαγγελματίες υγείας να μην αποκαλύψουν τον εμβολιασμό τους σε κανέναν

Η αυξανόμενη πόλωση και παραπληροφόρηση για τα εμβόλια κατά του κοροναϊού, έχει και ορισμένες τραγελαφικές προεκτάσεις. Στις ΗΠΑ, ορισμένοι επιχειρούν να «μεταμφιεστούν» για να μπορέσουν να εμβολιαστούν… incognito, σύμφωνα με μια γιατρό από το Μιζούρι που μίλησε στο CNN.

Η Δρ. Πρισίλα Φρέιζ, που εργάζεται σε νοσοκομείο του Γουέστ Πλέινς, σημειώνει ότι συνάδελφοί της αναφέρουν πολλαπλά περιστατικά ανθρώπων που ζήτησαν να εμβολιαστούν με… διακριτικότητα, προκειμένου να αποφύγουν τις συγκρούσεις με ανήσυχους συγγενείς, φίλους και συναδέλφους τους.

Σε βίντεο που δημοσίευσε το Ozarks Healthcare, η Φρέιζ μιλά για έναν φαρμακοποιό που της είπε ότι αρκετοί άνθρωποι «έφτασαν ακόμη και στο σημείο να μου πουν: Σε παρακαλώ, σε παρακαλώ πολύ, μην πεις σε κανέναν ότι έκανα αυτό το εμβόλιο».

Μόλις το 41% των πολιτών του Μιζούρι έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Σε όλη τη χώρα, το ποσοστό των εμβολιασμένων Αμερικανών αγγίζει το 49%, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Την περασμένη εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το 40% των νέων κρουσμάτων στη χώρα αφορούν το Μιζούρι, τη Φλόριντα και το Τέξας.

Οι επιφυλάξεις απέναντι στα εμβόλια στην επικράτεια των ΗΠΑ τροφοδοτούνται από την παραπληροφόρηση στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και από ακροδεξιές φιγούρες των ΜΜΕ της χώρας, που έχουν αμφισβητήσει επανειλημμένως την αποτελεσματικότητα αλλά και την ασφάλεια των εμβολίων.

Έκθεση του Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Ψηφιακού Μίσους διαπίστωσε τον Μάρτιο ότι η συντριπτική πλειοψηφία της παραπληροφόρησης για τον κοροναϊό και των θεωριών συνωμοσίας έχει ξεκινήσει μόλις από 12 άτομα, που συνολικά έχουν συγκεντρώσει 59 εκατ. ακολούθους σε πολλαπλές πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται και ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, ανιψιός του Τζον Φ. Κένεντι, που έχει ισχυριστεί ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, αλλά και ότι τα δίκτυα 5G ευθύνονται για… την πανδημία του κοροναϊού.

Η Φρέιζ δήλωσε στο CNN ότι το νοσοκομείο προσπαθεί να διευκολύνει τους πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν μυστικά.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τους ανθρώπους να αισθανθούν άνετα απέναντι στον εμβολιασμό», σημειώνει.

«Δεν πρόκειται για μεγάλο αριθμό, αλλά αν μπορούμε να βοηθήσουμε ακόμη κι ένα άτομο που θέλει να εμβολιαστεί με αυτό τον όρο, είναι μια νίκη για εμάς. Και φροντίζουμε να έχουμε κάθε νίκη που μπορεί να επιτευχθεί».

Η επιθυμία για ιδιωτικότητα προέρχεται από μια ανησυχία για τις αντιδράσεις των άλλων, υποστήριξε η Φρέιζερ στο CNN.

Οι άνθρωποι που αλλάζουν γνώμη και αποφασίζουν να εμβολιαστούν μπορεί να «είχαν κάποια εμπειρία που κατά κάποιο τρόπο να τους άλλαξε γνώμη και να μην συμφωνούν πια με την άποψη της οικογένειάς τους, των φίλων τους ή των συναδέλφων τους», εξήγησε.

«Έκαναν την έρευνά τους, μίλησαν με άλλους ανθρώπους και πήραν τις αποφάσεις τους», πρόσθεσε.

«Όμως ακόμη κι αν ήταν σε θέση να αποφασίσουν μόνοι τους για το ζήτημα, δεν ήθελαν να αντιμετωπίσουν και τις πιέσεις ή τα ξεσπάσματα άλλων ανθρώπων που, όπως λένε, θα τους κατηγορούσαν ότι “παραδίδονται αμαχητί”».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024