Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάρλια: Όλα όσα θες να ξέρεις για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού

Σάρλια: Όλα όσα θες να ξέρεις για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός είναι προ των πυλών για την απόκτηση, με διετές συμβόλαιο, του Κροάτη στόπερ, Ζβόνιμιρ Σάρλια, ο οποίος αναμένεται άμεσα στην Αθήνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal με το «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε συμφωνία με τον πρώην παίκτη της Άνκαραγκουτσου, Ζβόνιμιρ Σάρλια, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί άμεσα στην Αθήνα και να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με το τριφύλλι. Οι «πράσινοι» που είχαν άμεση ανάγκη για ενίσχυση στην άμυνα, κινήθηκαν για την απόκτηση του Κροάτη στόπερ, πετυχαίνοντας το deal, και ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο Χορστ της Ολλανδίας, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει της νέας σεζόν.

Ο 24χρονος στόπερ αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Άνκαραγκουτσου με την οποία μετρά 33 συμμετοχές και 1 γκολ. Ο πανύψηλος αμυντικός (1,89μ) ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Σλάβεν Μπελούπο το 2011, ενώ το 2015 προήχθη στην πρώτη ομάδα της Σλάβεν, στην οποία μέτρησε συνολικά 46 εμφανίσεις και 2 ασίστ.

Για τέσσερα χρόνια και πραγματοποιώντας αξιόλογες εμφανίσεις με ομάδες της Κροατίας, ο «Τσάρλι» μετακόμισε για Ρωσία για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ το 2019 ως δανεικός και με οψιόν αγοράς. Με την μεταγραφή του στην ΤΣΣΚΑ, έγινε ο πέμπτος Κροάτης που αγωνίζεται με τα χρώματα της ρώσικης ομάδας, μετά τους Πέσιτς, Όλιτς, Μπίστροβιτς και Βλάσιτς.

Τον Ιανουάριο του 2020 η ΤΣΣΚΑ ανακοίνωσε την λήξη της συνεργασίας τους με τον Κροάτη στόπερ, ενώ τον ίδιο μήνα, παραχωρήθηκε ως δανεικός στην τούρκικη Κασίμπασα Σπορ Κουλουμπού.

Ένας τραυματισμός του Σάρλια στον αστράγαλο, τόν έθεσε εκτός αγωνιστικής δράσης για 6 μήνες, ωστόσο μιας και δεν ήταν μείζονος σημασίας, επέστρεψε δυναμικά κάνοντας μία αξιόλογη πορεία στην διάρκεια του δανεισμού του και δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας του κορονοϊού.

Τον Αύγουστο του 2020 και με την λήξη του δανεισμού, στον οποίο η Κασιμπάσα είχε τη δυνατότητα αγοράς του παίκτη, ανακοινώθηκε από την Άνκαραγκουτσου η απόκτηση του Σάρλια έναντι 350 χιλιάδων ευρώ.

Η νέα επικείμενη μεταγραφή του Παναθηναϊκού ήταν high rated στο τούρκικο πρωτάθλημα για λογαριασμό της Άνκαραγκουτσου. Ο Σάρλια έχει βαθμολογηθεί με μέγιστο 7.7, στα παιχνίδια κόντρα την Φατίχ Καραγκουμρούκ και την Ντενίσλισπορ. Ο δεξιοπόδαρος αμυντικός αγωνίζεται με φυσική θέση το κέντρο της άμυνας και επιπλέον ως προωθημένος κεντρικός μπακ και δεξί μπακ.

Στον Παναθηναϊκό έρχεται για να καλύψει την θέση του στόπερ, μιας και από τις αρχές του καλοκαιριού, οι «πράσινοι» επιζητούσαν ενίσχυση σε αυτό το κομμάτι.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα η απόκτησή του στον Παναθηναϊκό, στον οποίο θα αγωνίζεται έως το καλοκαίρι του 2023.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024