Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Σταμάτα: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ ένας μελισσοκόμος - Οδηγείται για προανάκριση

Φωτιά στη Σταμάτα: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ ένας μελισσοκόμος – Οδηγείται για προανάκριση

Προσήχθη ένας μελισσοκόμος, για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη Σταμάτα, στο τμήμα διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής

Ένας μελισσοκόμος βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας και ανακρίνεται για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Σταμάτα και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε Ροδόπολη και Διόνυσο, προκαλώντας υλικές ζημιές σε τουλάχιστον 20 σπίτια και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διαθέτει «σοβαρά ευρήματα» για το ότι η πυρκαγιά ενδεχομένως να ξεκίνησε σε σημείο όπου υπάρχουν μελίσσια και γίνονταν οι σχετικές εργασίες.

Μάλιστα, φέρεται να έχουν εντοπιστεί τα καπνιστήρια και άλλα σύνεργα κι έτσι ο εν λόγω μελισσοκόμος προσήχθη και ανακρίνεται.

Σύμφωνα δε με τις ίδιες πηγές, οι αρχές φέρεται να έχουν προσαγάγει και ένα δεύτερο άτομο, το οποίο πιθανόν να έχει εμπλοκή στην υπόθεση.

Εφόσον αποδειχθεί η συμμετοχή τους στην πυρκαγιά, θα συλληφθούν και θα σχηματιστεί δικογραφία.

Νωρίτερα, ελεύθεροι αφέθηκαν τέσσερις μελισσοκόμοι που είχαν προσαχθεί, καθώς δεν είχαν καμία σχέση με τη φωτιά.

Εμπρησμός

Σημειώνεται πως οι αρχές αποδίδουν σε εμπρησμό την πυρκαγιά που ξεκίνησε σε σημείο κοντά στο νεκροταφείο της Σταμάτας και επεκτάθηκε γρήγορα στη Ροδόπολη και τον Διόνυσο.

«Οι ανακριτικές αρχές ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς, πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα» ενημέρωσε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 11:39 νότια του νεκροταφείου της Σταμάτας και γρήγορα πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με αποτέλεσμα οι φλόγες να κινηθούν άμεσα ανάμεσα σε οικισμούς και κατοικίες.

Η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς είναι πλέον καλύτερη, καθώς η πυρκαγιά παρουσιάζει ύφεση χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, εθελοντών και κατοίκων που ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή στη μάχη με τις φλόγες από εδάφους αλλά και από αέρος.

Η φωτιά έχει οριοθετηθεί, ωστόσο υπάρχουν πολλές εστίες κοντά σε σπίτια και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων, ειδικά από τη στιγμή που λόγω νύχτας, σταματούν οι επιχειρήσεις από αέρος.

Τουλάχιστον 20 σπίτια έγιναν στάχτη

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδόπολης, Βασίλης Κλεφτάκης, ανέφερε ότι κάηκαν περίπου 20 σπίτια, πολλά εκ των οποίων «λειτουργούσαν ως παραθεριστικές κατοικίες».

Εξήρε το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης και εναέριων και επίγειων όπως και των εθελοντών για την «αυτοθυσία» που επέδειξαν προκειμένου να διασώσουν τις περιουσίες των ανθρώπων «από τις φλόγες που έγλειφαν τους τοίχους και κατέκαιγαν τις αυλές τους». Επισήμανε ότι οι κάτοικοι είχαν μεριμνήσει ιδιαίτερα για τον καθαρισμό των οικοπέδων και την απομάκρυνση της καύσιμης ύλης η οποία «σε περιοχές εντός πευκοδάσους λειτουργεί ως δυναμίτιδα».

Αναφορικά με την καταστροφή των σπιτιών τα οποία σύντομα θα καταγραφούν μαζί με όλες τις απώλειες «για να αποζημιωθούν, μέσα από τις δέουσες διαδικασίες», ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Βασίλης Κόκκαλης, επισημαίνει ότι «εμπόδιο στην αποτελεσματικότερη διάσωση ορισμένων που καταστράφηκαν έπαιξε και η περίφραξη τους».

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024