Ολυμπιακοί Αγώνες: Περιορίζονται τα κοντινά πλάνα σε αθλήτριες
Περιορισμός θα τεθεί στα κοντινα πλάνα σε σώματα αθλητριών στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι περιπτώσεις σεξιστικών σχολίων.
Σε δήλωση που έκανε σήμερα Δευτέρα (26/7) ο διευθύνων σύμβουλος των Ολυμπιακών Ραδιοτηλεοπτικών Υπηρεσιών, Γιάννης Έξαρχος, τόνισε πως: «δεν θα δείτε στην κάλυψή μας κάποια πράγματα που βλέπαμε στο παρελθόν, όπως λεπτομέρειες και κοντινά πλάνα από τις αθλήτριες».
Έτσι, λοιπόν, θα μειωθούν τα κοντινά πλάνα στα σώματων των αθλητριών που συνηθίζονταν έως σήμερα, με στόχο φυσικά την ίση μεταχείριση των φύλων στον αθλητισμό και την τηλεοπτική του κάλυψη.
«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να βεβαιωθούμε ότι η τηλεοπτική κάλυψη που θα παρέχουμε δεν θα επισημαίνει ή δεν θα παρουσιάζει με συγκεκριμένο τρόπο τι θα φορούν οι άνθρωποι», πρόσθεσε ο κ. Έξαρχος.
«Είναι ισχυρές και επίσης όμορφες, αλλά δεν είναι μόνο γυναίκες είναι και αθλήτριες»
«Πολλά από τα τηλεοπτικά κανάλια αντιμετωπίζουν τις γυναίκες αθλήτριες περισσότερο ως κορίτσια ή συζύγους ή μητέρες και όχι πραγματικά ως αγνές αθλήτριες. Τα περισσότερα δίνουν επίσης προσοχή στα βλέμματα, σχολιάζοντάς τα ως όμορφα ή σέξι», δήλωσε η Naoko Imoto πρώην αθλήτρια κολύμβησης που πλέον εργάζεται για τη UNICEF, στην υπηρεσία για τα δικαιώματα των παιδιών των Ηνωμένων Εθνών.
«Είναι ισχυρές και επίσης όμορφες, αλλά δεν είναι μόνο γυναίκες είναι και αθλήτριες», τόνισε η Imoto.
- Το «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» δεν κατάφερε να δέσει στη Μήλο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
- Τραμπ προς Ιράν: «Καλύτερα να μην αρχίσετε να πυροβολείτε, γιατί θα πυροβολήσουμε και εμείς»
- Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες θα αντιταχθεί «μέσω διπλωματικών οδών» στην «εγκληματική επιθετικότητα» των ΗΠΑ
- Βόρεια Κορέα: Καταρρίψαμε νοτιοκορεατικό drone που εισήλθε στον εναέριο χώρο μας
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Χωρίζουν τον κόσμο στα τρία
- OpenAI – SoftBank: Επένδυση 1 δισ. δολαρίων στην SB Energy για την τεχνητή νοημοσύνη
