Ο διεθνούς φήμης καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός πραγματοποίησε την τρίτη τέτοια επέμβαση στο Ιασώ Παίδων με τη συνδρομή συνεργατών του

Η πρώτη χειρουργική αντιμετώπιση υπογλωττιδικής στένωσης της τραχείας μετά από μακροχρόνια διασωλήνωση, σε παιδάκι 3 ετών πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας από τον διεθνούς φήμης καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό.

Το παιδί είχε τραχειοστομία και μεταφέρθηκε από Δημόσιο νοσοκομείο με απόφαση του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί από το Κέντρο Συγγενών Καρδιοπαθειών και Τραχείας του Ιασώ Παίδων.

Υπό γενική αναισθησία και αφού το παιδί συνδέθηκε στην εξωσωματική κυκλοφορία πραγματοποιήθηκε εκτομή του στενωμένου τμήματος της τραχείας που γειτνίαζε με τις φωνητικές χορδές σε απόσταση μόλις οκτώ χιλιοστών και έγινε σύγκλειση της τραχειοστομίας.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση που αντιμετωπίστηκε για πρώτη φορά επιτυχώς, στη χώρα μας, ενώ αυτού του είδους οι επεμβάσεις διενεργούνται σε ελάχιστα εξειδικευμένα κέντρα της Ευρώπης με πολύ μεγάλο κόστος.

Είναι το τρίτο περιστατικό στένωσης τραχείας που πραγματοποιήθηκε από τον διεθνούς φήμης Καθηγητή  Αυξέντιο Καλαγκό και την ομάδα των εξειδικευμένων συνεργατών του, η οποία αποτελούνταν από την Καρδιοχειρουργό  Ευαγγελία Νταλαρίζου και τον Καρδιοχειρουργό Πρόδρομο Αζαριάδη, με τη συνεργασία του Μάριου Παπαδοπούλου, Υπεύθυνου Πνευμονολογικού Τμήματος Ιασώ Παίδων, Κωνσταντίνου Πατρή, Αναισθησιολόγου και της ομάδας του, του Μιχαήλ Χουλάκη, Διευθυντή ΩΡΛ Τμήματος Ιασώ Παίδων και των Παιδοκαρδιολόγων του Ιασώ Παίδων. Στη θετική έκβαση συνέβαλαν καθοριστικά και οι γιατροί της ΜΕΘ του Ιασώ Παίδων, με Διευθύντρια την Αικατερίνη  Μπαμπανέλου, αλλά και των νοσηλευτριών και νοσηλευτών της Μονάδας και της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr