Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απρόκοφτος ίσκιος που αναβλύζει

Απρόκοφτος ίσκιος που αναβλύζει

Ηταν τέλη του 2017 όταν ξεκίνησε στην Ιαπωνία ο διαγωνισμός για τις μασκότ των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Από τα 2.000 σχέδια επιλέχθηκαν έξι και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων κλήθηκαν να επιλέξουν. Ο Μιραϊτόβα (σημαίνει «μέλλον» και «αιωνιότητα») και η Σομέιτι (εμπνευσμένο από ένα άνθος κερασιάς) δεν θα υποδεχθούν επισκέπτες. Ελπίζουν […]

Ηταν τέλη του 2017 όταν ξεκίνησε στην Ιαπωνία ο διαγωνισμός για τις μασκότ των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Από τα 2.000 σχέδια επιλέχθηκαν έξι και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων κλήθηκαν να επιλέξουν. Ο Μιραϊτόβα (σημαίνει «μέλλον» και «αιωνιότητα») και η Σομέιτι (εμπνευσμένο από ένα άνθος κερασιάς) δεν θα υποδεχθούν επισκέπτες. Ελπίζουν όμως να χρησιμοποιήσουν τις υπερδυνάμεις τους τουλάχιστον για να πραγματοποιηθούν οι ταλαιπωρημένοι Ολυμπιακοί που ξεκίνησαν χθες.

Πρώτος ο Μπράνσον, τώρα ο Μπέζος, αύριο η εταιρεία του Ελον Μασκ. Τουριστικές πτήσεις στο Διάστημα με φιλόδοξους ορίζοντες. Ο ένας θέλει να αποικίσει τον Αρη, ο άλλος να δημιουργήσει βάσεις γύρω από τη Γη. Σύγχρονοι Ικαροι που μπορεί να κάψουν τα φτερά τους; Η ιδιωτικοποίηση της κατάκτησης του Διαστήματος, στην οποία εντάσσεται και το Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας μέσω δορυφόρων, καλπάζει. Δίνοντας τεράστια δύναμη στους ισχυρούς. Και οι ειδικοί αναρωτιούνται: Μια νέα άγρια Δύση χωρίς σερίφη;

Το άθλημα είναι χάντμπολ στην άμμο και οι αθλήτριες πρέπει να φορούν μπικίνι. Η ομάδα της Νορβηγίας αντέδρασε και τα κορίτσια έβαλαν σορτς. Το δίλημμα σορτσάκι ή μπικίνι συζητείται εδώ και χρόνια στους κύκλους των αθλημάτων παραλίας, καθώς πολλές αθλήτριες θεωρούν το μπικίνι μη πρακτικό και άβολα αποκαλυπτικό τη στιγμή, μάλιστα, που οι άνδρες συνάδελφοί τους φορούν μακριά, λίγο πάνω από το γόνατο, κολάν. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στις Νορβηγίδες δεν τις πτοεί. Κάπως έτσι αλλάζουν νοοτροπίες.

Πέρασαν 30 χρόνια από το ταξίδι του Τσαρλς και της Βερόνικα Αντετοκούνμπο στην Αθήνα και ο Γιάννης ολοκλήρωσε ένα θριαμβευτικό ταξίδι στην κορυφή του ΝΒΑ. Με τις δηλώσεις του και με την παρουσία του στο γήπεδο συντρίβει μόνος του κάθε ρατσιστικό στερεότυπο. Αν τον χειροκροτούμε ας κοιτάξουμε γύρω μας κι άλλα 16χρονα παιδιά μεταναστών. Κι εκείνα προσπαθούν όπως ο Γιάννης για να βοηθήσουν την οικογένειά τους. Ακόμα κι αν δεν κερδίσουν το ΝΒΑ, δίνουν τον πιο σκληρό αγώνα.

«Μαλώσαμε. Χάλασε η φάση. Ηταν η κακιά η ώρα». Με αυτά τα λόγια ένας άντρας εξηγεί γιατί σκότωσε μια γυναίκα, τη σύντροφό του. Πείτε μας όμως πάλι γιατί δεν είχε σημασία το φύλο του θύματος. Οτι κι οι γυναίκες είναι άνθρωποι. Εξηγήστε μας ότι δεν δολοφονήθηκε επειδή ήταν γυναίκα, ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό (αυτής της βδομάδας, δηλαδή, μέχρι τη δολοφονία της επόμενης). Η Γαρυφαλλιά δολοφονήθηκε πρώτα και πάνω απ’ όλα επειδή ήταν γυναίκα, σ’ έναν κόσμο όπου οι άντρες σκοτώνουν γιατί έπεσαν «στην κακιά την ώρα». Αύγουστος Κορτώ

Ηγέτες κρατών, στρατιωτικοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο στόχαστρο του «Πήγασου». Κακόβουλο λογισμικό κατασκοπείας, ένας ψηφιακός ιός ο οποίος μολύνει λειτουργικά συστήματα των smartphones και παρακολουθεί κάθε επαφή. Στο βιβλίο της «Η εποχή του κατασκοπευτικού καπιταλισμού», η Σοσάνα Ζουμπόφ μιλά για όλα αυτά, για το πώς παραδίδουμε την ιδιωτικότητα προς χάρη της άνεσης και για το πώς η ψηφιακή εποχή έχει βαριές συνέπειες για τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024