Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Selasi: Ένα brand μόδας που γεννήθηκε εν μέσω πανδημίας

Selasi: Ένα brand μόδας που γεννήθηκε εν μέσω πανδημίας

Η φωτογράφος μόδας Ronan Mckenzie κατά τη διάρκεια του lockdown, άφησε τη φωτογραφία και στράφηκε στο σχέδιο μόδας.

Εξαιτίας του εγκλεισμού πέρυσι λόγω της πανδημίας και με λίγη ή καθόλου δουλειά στον χώρο της μόδας, η φωτογράφος μόδας Ronan Mckenzie άφησε τη φωτογραφία και στράφηκε στο σχέδιο μόδας.

«Έχουμε μια ραπτομηχανή στο σπίτι και o σύντροφός μου επρόκειτο να κάνει κάτι, οπότε μπήκα στον χορό και πραγματικά ευχαριστήθηκα τη διαδικασία» είπε, μιλώντας στο AnOther.

Άρχισε να μοιράζεται τις δημιουργίες της στο Instagram, και έτσι γεννήθηκε το brand Selasi – στη γλώσσα Ewe της Γκάνας σημαίνει «Ο Θεός με ακούει».

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την πρώτη της ανάρτηση, η Mckenzie παρουσίασε την πρώτη επίσημη κολεξιόν της, συνεργαζόμενη με τους Wesley Harriott, Marko Baković (ντιζάινερ υποδημάτων) και Khanh Brice Nguyen (μάγο του πλεκτού).

«Για να είμαι ειλικρινής, η Selasi είναι απολύτως εγωιστική. Μπορώ να κάνω οτιδήποτε θέλω και μόνο η γνώμη μου μετράει» δήλωσε.

Δουλεύοντας με stretch jersey, stiff linen και βίγκαν δέρμα, επιλέγει μια περιορισμένη χρωματική παλέτα: ενίοτε λευκό, αλλά κυρίως αποχρώσεις του καφέ.

«Ήξερα ότι ήθελα να κάνω καφέ ενδύματα επειδή είναι δύσκολο να τα βρεις, ιδιαιτέρως τα πιο βαθιά, τα πιο σκούρα καφέ, άρα θέλησα να βρω υφάσματα που ήταν κοντά στο χρώμα της επιδερμίδας μου» εξομολογήθηκε. Παρουσίασε επίσης και ισοθερμικά πλεκτά – σε συνεργασία με την KBN Knitwear -, με ζάρες σε κάποια σημεία που παραπέμπουν στις χηλοειδείς ουλές που δημιουργεί η μελανίνη στα σκούρα δέρματα.

Για τη φωτογράφιση της κολεξιόν, η Mckenzie εγκατέλειψε τη συνήθη θέση της πίσω από τη φωτογραφική μηχανή και συνεργάστηκε με τη συνάδελφό της, τη Nadine Ijiwere.

«Θέλησα να ανοίξω τη συζήτηση και να δω πώς άλλες Μαύρες σκέφτονται για τα ρούχα και πώς τα βλέπουν» εξήγησε η ίδια σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024