Το Μάτι θα γίνει μία σύγχρονη πόλη με σωστό σχεδιασμό και ρυμοτομία, τόνισε στο ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας με αφορμή την ολοκλήρωση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, τρία χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Ο υπουργός εξήγησε ότι το σχέδιο περιλάμψει περιοχές που συνολικά καλύπτουν έκταση σχεδόν 8 χιλιάδων στρεμμάτων, που όμως όπως τόνισε περιλαμβάνουν αστικές και δασικές αιτήσεις και αιγιαλίτιδα ζώνη.

Σημείωσε ότι – συμφώνα με το σχέδιο – θα υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι, αθλητικές εγκαταστάσεις, θα πρόκειται για ένα περιβάλλον που θα μπορεί ένας πολίτης να ζήσει όμορφα και με ασφάλεια.

Έρχεται η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών

Ο κ. Σκρέκας πρόσθεσε ότι το επόμενο πολύ σημαντικό θέμα είναι η ολοκλήρωση και η κύρωση των δασικών χαρτών, που είναι και η προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο.

Υπογράμμισε ότι οι χάρτες δε θα αναρτηθούν εάν δεν έχει πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία των αντιρρήσεων και δε διορθωθούν τα λάθη. Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα δοθεί κι άλλη παράταση εάν χρειαστεί. Σημείωσε πάντως ότι οι διορθώσεις στους χάρτες θα αρχίσουν μετά το Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα στο 2021.

Αναφερόμενος στην ανακύκλωση, ο υπουργός έκανε επίσης γνωστό ότι από την 1η Σεπτεμβρίου του 2022 θα γίνει υποχρεωτική η διαλογή των απορριμμάτων στα σχολεία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο