Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατασκηνώσεις ΑΜεΑ

Κατασκηνώσεις ΑΜεΑ

Κάποιοι δήμοι της χώρας εφαρμόζουν κοινωνική πολιτική στη πράξη χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Αυτοί οι δήμοι πρέπει να αναφέρονται αφού αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Λέμε συχνά πυκνά από το βήμα του in.gr ότι οι άνθρωποι με κινητικές δυσκολίες είναι ισότιμες προσωπικότητες που το μόνο που ζητούν είναι ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης, κινητικότητας, πρόσβασης και φυσικά διακοπών μια που διανύουμε καλοκαιρινή περίοδο. Οι κατασκηνώσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι απαραίτητες.

Στο δήμο Καλαμαριάς ενστερνίζονται πλήρως τις ανάγκες των ατόμων ΑΜΕΑ όπως πληροφορηθήκαμε. Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, οργανώνει θερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα φιλοξενίας  ΑΜΕΑ που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η κατασκηνωτική περίοδος θα υλοποιηθεί το διάστημα από  26 Αυγούστου έως   9 Σεπτεμβρίου 2021. Οι εγγραφές για συμμετοχή των ατόμων αυτών αρχίζουν την Τρίτη 27 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

Όμως και στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη το κατασκηνωτικό πρόγραμμα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες αφορά σε άτομα μεγαλύτερα των 6 ετών, με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο του 50% που κατοικούν στον Δήμο  και ανήκουν σε οικογένειες ανασφάλιστες ή οικογένειες των οποίων ο ασφαλιστικός φορέας δεν καλύπτει φιλοξενία ΑΜΕΑ σε κατασκήνωση. Επίσης, θα συμμετέχουν άτομα φιλοξενούμενα σε ειδικά ιδρύματα ή ειδικά σχολεία εντός των ορίων του δήμου.

Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος καλύπτει εξ’ ολοκλήρου ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη.

Σε περίπτωση που οι θέσεις δεν επαρκούν για την κάλυψη των αιτήσεων το εισοδηματικό κριτήριο (χωρίς υπολογισμό των μη ανταποδοτικών επιδομάτων αναπηρίας) μαζί με κοινωνικά κριτήρια θα συνεκτιμηθούν από τις Κοινωνικές Λειτουργούς για την επιλογή των συμμετεχόντων.

Αν θα μπορούσαμε να προτείνουμε κάτι προς τις διοικήσεις των δήμων αυτό θα αφορούσε την ελαχιστοποίηση των κριτηρίων συμμετοχής στα προγράμματα. Άλλωστε το να είσαι «γαλαντόμος» προς τους συνανθρώπους σου με αναπηρία δεν μετριέται ανάλογα με το ποσοστό της αναπηρίας αλλά κατά πόσο έχεις ανθρωποκεντρική προσέγγιση ή όχι. Οπότε αναμένουμε από τους δήμους να δώσουν το παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς χωρίς κριτήρια και νούμερα, αλλά μόνο ανθρώπινα.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024