Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Μπαντής: «Η νίκη της οικογένειας Αντετοκούνμπο δεν ανήκει σε όλους τους Έλληνες»

Γιώργος Μπαντής: «Η νίκη της οικογένειας Αντετοκούνμπο δεν ανήκει σε όλους τους Έλληνες»

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής έστειλε τα συγχαρητήρια του στον «Greek Freak», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πώς συμπεριφέρονται ορισμένοι Έλληνες σε μετανάστες, όπως η οικογένεια Αντετοκούνμπο.

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι από τα ξημερώματα της Τετάρτης πρωταθλητές ΝΒΑ, ενώ έγιναν η πρώτη τριπλέτα αδερφιών που κατέκτησε τον τίτλο στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου αφού ο Κώστας είχε σηκώσει το τρόπαιο πέρσι με τους Λος Άντζελες Λέικερς. Πολλοί είναι οι αθλητές, όπως ο Βασίλης Σπανούλης, που έχουν στείλει συγχαρητήρια στους δύο αθλητές των Μιλγουόκι Μπακς, με το μήνυμα του Γιώργου Μπαντή, προέδρου του ΠΣΑΠ να ξεχωρίζει καθώς τάχθηκε κατά του ρατσισμού που βιώνουν οι μετανάστες στην Ελλάδα, όπως είχε συμβεί με την οικογένεια Αντετοκούνμπο.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ τόνισε ότι «η νίκη της οικογένειας Αντετοκούνμπο δεν ανήκει σε όλους τους Έλληνες», αλλά σε αυτούς που στήριξαν ανθρώπους, όπως ο Φράνσις και η Βερόνικα Αντετοκούνμπο, γονείς των μπασκετικών αστεριών του ΝΒΑ.

Γιώργος Μπαντής: Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Όχι, η νίκη της οικογένειας Αντετοκούνμπο δεν ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Ανήκει μόνο σε εκείνους που βλέπουν ανθρώπους στα σαπιοκάραβα που πλέουν στο Αιγαίο αναζητώντας απλά ένα αύριο, ανήκει σε εκείνους που βλέπουν ανθρώπους στις φτωχογειτονιές της Ελλάδας, ανήκει σε εκείνους που βλέπουν ανθρώπους στα κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων, ανήκει σε εκείνους που βλέπουν ανθρώπους τους διαφορετικούς, ανήκει σε εκείνους που παλεύουν ώστε να σωθεί η αξιοπρέπεια τούτου του κόσμου μήπως και το δικαίωμα για ζωή γίνει ίσο για όλους. Η ζωή τους είναι σαν τα παραμύθια που έχουν ωραίο τέλος.

Η επιτυχία τους εύχομαι να δώσει κουράγιο σε όλους αυτούς που βρίσκονται στις πρώτες δύσκολες σελίδες της δικής τους ζωής. Εύχομαι να δώσει δύναμη σε όλους εκείνους που βλέπουν ανθρώπους και παλεύουν στο πλευρό τους για να υπάρξουν και άλλα παραμύθια με ωραίο τέλος. Ο Γιάννης ζήτησε κόσμο στο αεροδρόμιο, αν και δεν έπαιξε στο survivor ας του κάνουμε το χατήρι, πάντα με τις απαραίτητες προφυλάξεις των καιρών».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024