Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ermenegildo Zegna: Βγαίνει στις αγορές με συμφωνία αξίας 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ermenegildo Zegna: Βγαίνει στις αγορές με συμφωνία αξίας 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η εταιρεία Ermenegildo Zegna όμως «σηκώνει» παντιέρα και δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να ενοποιηθεί με άλλους ιταλικούς οίκους μόδας

Ο Ermenegildo Zegna «ανοίγει» τις μετοχές του μέσω συμφωνίας 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με μια εταιρεία ελέγχου, αφήνοντας τον ιταλικό οίκο μόδας να εισχωρήσει και σε άλλες μάρκες πολυτελείας, αξιοποιώντας τα χρήματα των επενδυτών, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο από την οικογένεια που ίδρυσε τον οίκο.

Αρχικά ως κατασκευαστής υφασμάτων το 1910 ο Ermenegildo Zegna ξεκίνησε την δραστηριότητα του στο Trivero της Ιταλίας. Τελικά ο οίκος έγινε συνώνυμος του λουξ, ατσαλάκωτου ενδύματος. Σήμερα η τέταρτη γενιά κρατάει ακόμα τα ηνία και συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Βοήθεια από τους μεγάλους ομίλους

Οι ιταλικές ετικέτες πολυτελείας έχουν πληγεί από την πανδημία και ορισμένα ονόματα υψηλού προφίλ όπως ο Tod’s έχουν ζητήσει υποστήριξη από ομίλους όπως η LVMH. Πρόσφατα, η Salvatore Ferragamo SpA προσέγγισε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Burberry, Marco Gobbetti, ο οποίος θα συμμετάσχει στη ομάδα δερμάτινων ειδών που χρειάζονται επειγόντως… μια αλλαγή. Η ανάγκη για ανανέωση είναι μεγάλη και όλοι ψάχνουν να βρουν λύσεις.

Η εταιρεία Ermenegildo Zegna όμως «σηκώνει» παντιέρα και δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να ενοποιηθεί με άλλους ιταλικούς οίκους μόδας όπως έχουν κάνει οι αντίπαλοι όμιλοι LVMH ή ο ιδιοκτήτης όμιλος της Gucci Kering SA. «Δεν έχουμε τη φιλοδοξία να γίνουμε κομμάτι ενός ομίλου», είπε ο ιδιοκτήτης.

Ο οίκος Zegna βγαίνει στις αγορές (αλλιώς)

Ο φινετσάτος οίκος δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα συγκεντρώσει 880 εκατομμύρια δολάρια σε συνδυασμό με την Investindustrial Acquisition Corp., μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού της οποίας ο πρόεδρος είναι ο Sergio Ermotti, πρώην διευθύνων σύμβουλος της UBS Group AG. Η οικογένεια Zegna θα ελέγχει το 62% της συνδυασμένης οντότητας και οι μετοχές θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η κίνηση είναι μια στρατηγική αλλαγή για την 111χρονη εταιρεία και συνέβη καθώς οι κατασκευαστές προϊόντων πολυτελείας συνεχίζουν να ενοποιούνται, μετά την εξαγορά της Tiffany & Co. από την LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton το 2018 φέτος. Η προσέγγιση της Zegna έρχεται σε αντίθεση με αυτές τις συμφωνίες, καθώς η συναλλαγή SPAC επιτρέπει στην εταιρεία να δημοσιοποιηθεί, αλλά παραμένει ελεγχόμενη από τους τρέχοντες μετόχους.

«Ο συγχρονισμός είναι τέλειος, καθώς οι επιχειρήσεις πολυτελών ειδών και η συντήρηση τους έεχει δυσκολίες», δήλωσε ο Gildo Zegna, διευθύνων σύμβουλος και εγγονός του ιδρυτή, σε τηλεφωνική συνέντευξη με δημοσιογράφους. «Αυτό θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στο μέλλον», με την υποστήριξη των «υποστηρικτικών συνεργατών».

Η καταχώριση στις ΗΠΑ θα προσφέρει επίσης στη Zegna περισσότερη ορατότητα, δήλωσε o Andrea Bonomi, ιδρυτής της Investindustrial. Η εταιρεία επενδύσεων θα κατέχει μερίδιο 11%, ενώ το υπόλοιπο 27% θα βγει στην αγορά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024