Πέρα από την εισπρακτική επιτυχία μιας παράστασης η μιας περιοδείας το να καλούν οι συγκεκριμένοι θεατρικοί οργανισμοί του εξωτερικού μία αρχαία ελληνική τραγωδία επισφραγίζει το σύνολο της παράστασης σε όλα τα επίπεδα της.

Η «Φαίδρα» ρίχνει αυλαία στο θέατρο Βράχων την Τετάρτη 28 Ιουλίου με γενική είσοδο 10 ευρώ. Προηγήθηκε η λαμπερή πρεμιέρα στο θέατρο Πέτρας, και τα Sold Out στο Κηποθέατρο Παπάγου και στο Θέατρο Ρεματιάς.

Μια δυναμική και ιδιαίτερη σκηνική́ σύνθεση από́ τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής και ευρωπαϊκής γραμματείας «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη και «ΦΑΙΔΡΑ» του Ρακίνα στη μετάφραση του Στρατή Πασχάλη,  που αφηγούνται επί σκηνής η αισθαντική ερμηνεύτρια Σαβίνα Γιαννάτου στον ρόλο της θεάς Αφροδίτης, η πολύπειρη ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη στον ρόλο της Τροφού, καθώς και η Ραφίκα Σαουίς, με διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό της στον χώρο της περφόρμανς, στον ρόλο της Φαίδρας καθώς επίσης και ο Σπύρος Περδίουστον ρόλο του Θησέα και ο ανερχόμενος Δημήτρης Τσίκλης στον ρόλο του Ιππόλυτου.

Τετάρτη 28/7 στο θέατρο Βράχων στον Βύρωνα!

Προπώληση Viva.gr

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Το τραγούδι του ΜάνουΧατζιδάκι, με τους στίχους του Παντελή Πρεβελάκηαπό τον «ΜεγάλοΕρωτικό» (1972), μου ερχότανσυνέχεια στο στόμακατά τη διάρκεια των προβών. «ΚάποιακατάραείναιΘεού»… «σε χτύπησεοργή Θεάς»… «Μιας θεϊκήςεκδίκησηςάμοιροςστό χος»…«Σαν μέλι με φαρμάκι…», «Μα τα δεσμά της αγάπηςπρέπει να είναιχαλαρά».

Ότε ο Θησέαςήλθε εις την Τροιζήνα, σημειώνει στην «Ελληνική Μυθολογία» ο ΣτέφανοςΚομμητάς, με την γυναίκα του Φαίδρα, δια να καθαρισθεί – τότε η Φαίδραηγάπησε τον Ιππόλυτον. Και επειδή δεν ηδυνήθη να τον ελκύσει εις το θέλημα της, τον κατηγόρησενότι την εβίασεν. «Όλαείναιμύθοι κι εμείςπαραδέρνουμε».

Σύμφωνα με τον ΣτάθηΔρομάζο ο Ευριπίδηςγράφοντας τον «Ιππόλυτο», ο οποίοςπαρουσιάστηκεκατά το τρίτοέτος του Πελοποννησιακού Πολέμου, έχεικατά νου «τον άνθρωπο που έχειδικαίωμα να ζήσει με τα πάθη του και να καεί μέσα σ’ αυτά».

Ακολούθησαναιώνεςμετά ο Σενέκας, ο Ρακίνας και πολύ πρόσφατα η ΣάραΚέιν. Τα όρια της επιθυμίαςήτανβέβαιαυπό διαπραγμάτευση, ήδηαπό την εποχή του Αισχύλου.

Γράφει στο ποιήμά του «ΠρομηθέαςΔεσμώτης» ο ΛεωνίδαςΠολυδεύκης:

Ω, στην αφθονία μας χανόμαστε!

Και ποιός την αφθονία να συνδράμει;

Αλήθεια! Ό,τι απ’ το όριό του ξεφεύγει

πάει, σκορπάει, χύνεταιχάμου, χάνεται

Ακόμα κι ο θεός! ακόμα κι η αγάπη…

ΔΙΑΝΟΜΗ

ΜίναΑδαμάκη (Τροφός)

ΣαβίναΓιαννάτου (Θεά Αφροδίτη)

ΣπύροςΠερδίου (Θησέας/Ιππό λυτος)

ΡαφίκαΣαουίς (Φαίδρα)

ΔημήτρηςΤσίκλης (Ιππόλυτος/ ξωτικό)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: ΣτρατήςΠασχάλης

Σκηνοθεσία: ΜάνοςΚαρατζογιά ννης

Μουσική: ΔημήτρηςΜαραμής

Κίνηση: ΦρόσωΚορρού

Φωτισμοί: ΆνναΣμπώκου

Σκηνικά: ΌλγαΜπρούμα

Ενδύματα: Parthenis

Sound Design: ΜανώληςΜανουσά κης

ΒοηθόςΣκηνοθέτη: ΘώμηΠλιά τσικα

Διεύθυνση Παραγωγής: Λευτέρης  Κώτσης

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Βασίλη ς Λιάτσος – Άννα Θεοδόση

Φωτογραφίες promo: Δημή τρηςΛιάκος

Στίχοι του χορικού του έρωτα: Σωτήρης Τριβιζάς

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο