Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η πρόταση για αποκλεισμό των ανεμβολίαστων βουλευτών
Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Γιάννης Μπούγας πρότεινε στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, τον αποκλεισμό τους από τις συνεδριάσεις της Βουλής. Το θέμα άνοιξε ο Αντρέας Λοβέρδος το πρωί. Για τον Σεπτέμβριο με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα όπου θα επανεξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας της Βουλής παραπέμφθηκε το ζήτημα
Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έφτασε το θέμα που άνοιξε ο Αντρέας Λοβέρδος το πρωί για τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων βουλευτών από την δια ζώσης παρουσία στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις.
Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Γιάννης Μπούγας πρότεινε στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, τον αποκλεισμό τους από τις συνεδριάσεις της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπούγας, εισηγήθηκε οι μη εμβολιασμένοι βουλευτές, ανεξαρτήτως του κόμματος στο οποίο ανήκουν, να μην μπορούν να παίρνουν το λόγο, είτε στην Ολομέλεια είτε στις επιτροπές και η οποιαδήποτε παρέμβαση τους να γίνεται από το σπίτι ή το γραφείο τους, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σε πρώτη φάση ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ πρότεινε να υπάρξει σύσταση στους βουλευτές που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους και σε δεύτερη, να τους απαγορευτεί η φυσική παρουσία στις εργασίες της Βουλής.
Θετική ήταν η ανταπόκριση της πλειοψηφίας των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων, σημειώνοντας πάντως, πως τον Σεπτέμβριο με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα, θα επανεξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, ζήτησε να λάβει η Βουλή μέτρα για τους ανεμβολίαστους βουλευτές, οι οποίοι ανέρχονται σε μόλις 10.
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Κυριάκι Βοιωτίας – Επιχειρούν τρία ελικόπτερα
- Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος για ξυλοδαρμό της συζύγου του μπροστά στο 3χρονο παιδί τους
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Νέα εποχή για την παραλία της Φρεαττύδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο – «Θράσος της κυβέρνησης»
- Μητσοτάκης για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Δεν ξεχνούμε, επαγρυπνούμε»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442