Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενέργεια για την Mercedes-Benz από τα στοιχεία της φύσης

Ενέργεια για την Mercedes-Benz από τα στοιχεία της φύσης

Αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια αναλαμβάνουν την παραγωγή ενέργειας για τα εργοστάσια της Mercedes-Benz στο πλαίσιο του στόχου εκμηδενισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις βιομηχανικές δραστηριότητές της

Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας αποτελεί τη μία όψη του νομίσματος της κλιματικής ουδετερότητας για τη Mercedes-Benz AG και ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την προοπτική το μείγμα πωλήσεών της να αποτελείται κατά το ήμισυ από ηλεκτροκίνητα οχήματα έως το 2030. Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος είναι μια εξίσου ουδέτερη κλιματικά διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων, μια κούρσα στην οποία η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη αποδυθεί με ορίζοντα το 2022, χρονιά την οποία υπόσχεται βιομηχανικές δραστηριότητες με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

.

  • Κρίσιμη παράμετρος της στρατηγικής του 2022 είναι η εξασφάλιση της, απαραίτητης για τη λειτουργία των βιομηχανικών μονάδων της, ηλεκτρικής ενέργειας με πράσινους όρους. Με αυτό το σκεπτικό η Μercedes-Benz AG έχει ήδη συμπράξει με διάφορους «εναλλακτικούς» προμηθευτές και παραγωγούς ενέργειας, μεταξύ των οποίων η Enovos και η νορβηγική Statkraft.
  • Ηδη πολλές βιομηχανικές μονάδες της Mercedes-Benz σε γερμανικό έδαφος αντλούν ένα μέρος της ενέργειας που απαιτείται για τις δραστηριότητές τους από ανανεώσιμες πηγές στις οποίες συγκαταλέγονται ένα, υπό συνεχή επέκταση, φωτοβολταϊκό πάρκο μεγέθους περίπου 60 γηπέδων ποδοσφαίρου κοντά στο Ingolstadt, 24 αιολικά πάρκα τα οποία διαθέτουν στο δυναμικό τους περί τις 200 ανεμογεννήτριες καθώς και υδροηλεκτρικά εργοστάσια.
  • Συνδυαστικά, οι παραπάνω μονάδες παράγουν ενέργεια που δυνητικά θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες 65.000 νοικοκυριών σε ετήσια βάση, ενώ θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς βάσει του σχεδιασμού τα εργοστάσιά της Mercedes-Benz AG αλλά και οι υπόλοιπες δραστηριότητές της θα ηλεκτροδοτούνται αποκλειστικά στο μέλλον από ενέργεια που παράγεται σε φωτοβολταϊκά, αιολικά πάρκα καθώς και υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

.

  • Το πρόγραμμα κλιματικής ουδετερότητας θα επεκταθεί και στις αμερικανικές βιομηχανικές μονάδες της Mercedes-Benz AG αλλά και της Daimler Trucks & Buses με ορίζοντα το 2025.
  • Η εξασφάλιση πράσινης ενέργειας για το σύνολο των δραστηριοτήτων της Mercedes-Benz AG αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο προς την υλοποίηση της στρατηγικής «Ambition 2039», η οποία έγκειται στη μετατροπή του συνόλου των δραστηριοτήτων της σε κλιματικά ουδέτερες έως το 2039.
  • Η επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2039 «προηγείται» κατά 11 χρόνια σε σχέση με τον αντίστοιχο που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υπαγορεύει τη δημιουργία ενός κλιματικού ουδέτερου ευρωπαϊκού βιομηχανικού περιβάλλοντος έως το 2050 με σκοπό την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024