Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας αποτελεί τη μία όψη του νομίσματος της κλιματικής ουδετερότητας για τη Mercedes-Benz AG και ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την προοπτική το μείγμα πωλήσεών της να αποτελείται κατά το ήμισυ από ηλεκτροκίνητα οχήματα έως το 2030. Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος είναι μια εξίσου ουδέτερη κλιματικά διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων, μια κούρσα στην οποία η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη αποδυθεί με ορίζοντα το 2022, χρονιά την οποία υπόσχεται βιομηχανικές δραστηριότητες με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

.

  • Κρίσιμη παράμετρος της στρατηγικής του 2022 είναι η εξασφάλιση της, απαραίτητης για τη λειτουργία των βιομηχανικών μονάδων της, ηλεκτρικής ενέργειας με πράσινους όρους. Με αυτό το σκεπτικό η Μercedes-Benz AG έχει ήδη συμπράξει με διάφορους «εναλλακτικούς» προμηθευτές και παραγωγούς ενέργειας, μεταξύ των οποίων η Enovos και η νορβηγική Statkraft.
  • Ηδη πολλές βιομηχανικές μονάδες της Mercedes-Benz σε γερμανικό έδαφος αντλούν ένα μέρος της ενέργειας που απαιτείται για τις δραστηριότητές τους από ανανεώσιμες πηγές στις οποίες συγκαταλέγονται ένα, υπό συνεχή επέκταση, φωτοβολταϊκό πάρκο μεγέθους περίπου 60 γηπέδων ποδοσφαίρου κοντά στο Ingolstadt, 24 αιολικά πάρκα τα οποία διαθέτουν στο δυναμικό τους περί τις 200 ανεμογεννήτριες καθώς και υδροηλεκτρικά εργοστάσια.
  • Συνδυαστικά, οι παραπάνω μονάδες παράγουν ενέργεια που δυνητικά θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες 65.000 νοικοκυριών σε ετήσια βάση, ενώ θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς βάσει του σχεδιασμού τα εργοστάσιά της Mercedes-Benz AG αλλά και οι υπόλοιπες δραστηριότητές της θα ηλεκτροδοτούνται αποκλειστικά στο μέλλον από ενέργεια που παράγεται σε φωτοβολταϊκά, αιολικά πάρκα καθώς και υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

.

  • Το πρόγραμμα κλιματικής ουδετερότητας θα επεκταθεί και στις αμερικανικές βιομηχανικές μονάδες της Mercedes-Benz AG αλλά και της Daimler Trucks & Buses με ορίζοντα το 2025.
  • Η εξασφάλιση πράσινης ενέργειας για το σύνολο των δραστηριοτήτων της Mercedes-Benz AG αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο προς την υλοποίηση της στρατηγικής «Ambition 2039», η οποία έγκειται στη μετατροπή του συνόλου των δραστηριοτήτων της σε κλιματικά ουδέτερες έως το 2039.
  • Η επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2039 «προηγείται» κατά 11 χρόνια σε σχέση με τον αντίστοιχο που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υπαγορεύει τη δημιουργία ενός κλιματικού ουδέτερου ευρωπαϊκού βιομηχανικού περιβάλλοντος έως το 2050 με σκοπό την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο