Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νοσταλγία

Νοσταλγία

Στο Κόκκινο Χαλί 2.0 χωρούν και τα πολύωρα ταξίδια στο κατάστρωμα των αργόσυρτων πλοίων παλαιού τύπου που έκαναν σε δώδεκα ώρες το εσωτερικό δρομολόγιο των Κυκλάδων

«Το χαλί όπου παίζαμε ήταν κόκκινο» είχε τιτλοφορήσει το βιβλίο των παιδικών του αναµνήσεων ο Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας, στολίζοντας με σχέδιά του την έκδοση που εδώ και χρόνια ξεχωρίζει στη στοίβα των αγαπημένων αναγνωσμάτων. Σήμερα που η επιθυμία των διακοπών στα ελληνικά νησιά παίρνει διαστάσεις παγκόσμιας (; ) τάσης, η δική μου γενιά συνθέτει το δικό της μωσαϊκό νοσταλγικών αναμνήσεων. Κόκκινο Χαλί 2.0… Πάνω στο οποίο απλώνουμε μνήμες από τότε που τα νησιά του Αιγαίου περίμεναν παρέες με φοιτητικές ταυτότητες. Παρέες ζευγαριών ή πολυάριθμων νεανικών μπουλουκιών που γυρνοβολούσαν το κυκλαδονήσι της καρδιάς (και της τσέπης τους) μαθαίνοντας να απολαμβάνουν κάποια άδεια παραλία, την ταβέρνα πάνω στο κύμα με ντομάτες γεμιστές, χταπόδι στα κάρβουνα και ψάρι ημέρας (και όχι ιχθυοτροφείου).

Στο Κόκκινο Χαλί 2.0 χωρούν και τα πολύωρα ταξίδια στο κατάστρωμα των αργόσυρτων πλοίων παλαιού τύπου που έκαναν σε δώδεκα ώρες το εσωτερικό δρομολόγιο των Κυκλάδων, ενώνοντας τη Σαντορίνη με τη Σύρο, την Αμοργό με τη Μύκονο, τη Σίφνο με την Ιο. Νύχτες καταστρώματος με νεανικά πλήθη να ανταλλάσσουν τα πρώτα αναγνωριστικά βλέμματα μεταξύ τους, επισημαίνοντας τα πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια θα αναγνώριζαν και θα γνώριζαν ερωτικώς καλύτερα στα μπαρ και τα σοκάκια της Χώρας.

Η νοσταλγία καλή συντροφιά δεν είναι στις καλοκαιρινές εξορμήσεις. Η επιθυμία όμως πάντα οδηγεί σε μια βόλτα προς την άφταστη ευτυχία. Και αυτές οι συγκρίσεις των νεανικών μας χρόνων δεν θα μας είχαν επισκεφθεί συλλογικά αν μπορούσαμε ακόμη να πραγματοποιήσουμε τις διακοπές που ονειρευόμασταν στα νησιά. Ομως κάτι έχει αλλάξει. Και δεν είναι εμείς του ’90 οι εκδρομείς. Αλλά το νησί που έγινε φορολογικός αλγόριθμος, η παραλία που γέμισε με αλλοδαπές VIP κρατήσεις, τα ενοικιαζόμενα αυθαίρετα με θέα στο μποστάνι με τις άνυδρες ντομάτες που αναβαθμίστηκαν σε Airbnb με θαλασσινές λεπτομέρειες εσωτερικής διακόσμησης.

Κάτω από το Κόκκινο Χαλί 2.0 κρύψαμε σπασμένες στάμνες και ξεθωριασμένες βάρκες.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024