Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Καυτό» καλοκαίρι - Γιατί το καλοκαίρι αυξάνεται η ερωτική επιθυμία;

«Καυτό» καλοκαίρι – Γιατί το καλοκαίρι αυξάνεται η ερωτική επιθυμία;

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η διάθεση μας βελτιώνεται, τα επίπεδα του άγχους υποχωρούν και οι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί στις κοινωνικές επαφές τους και ασφαλώς στην σεξουαλική τους ζωή

Οι διακοπές και η χαλαρή διάθεση που τις συνοδεύει μας βοηθούν να έχουμε περισσότερο χρόνο και διάθεση για σεξ το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι σηματοδοτεί για τους περισσότερους το ξεκίνημα μια ευχάριστης περιόδου, με την αλλαγή του καιρού, την προοπτική της απόδρασης και των διακοπών.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η διάθεση μας βελτιώνεται, τα επίπεδα του άγχους υποχωρούν και οι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί στις κοινωνικές επαφές τους και ασφαλώς στην σεξουαλική τους ζωή.

Επιπλέον, το καλοκαίρι φαίνεται ότι οι άνδρες λειτουργούν καλύτερα και αποτελεσματικότερα στον σεξουαλικό τομέα. Καταρχάς λόγω της χαλαρής διάθεσης και της απουσίας στρες βελτιώνονται τα προβλήματα στύσης και εκσπερμάτισης ψυχογενούς αιτιολογίας, που δεν είναι σπάνια το χειμώνα.

Ακόμη, τόσο τα επίπεδα της σεροτονίνης η οποία επηρεάζεται από την ηλιοφάνεια, όσο και εκείνα της βιταμίνης D, που είναι υψηλότερα τους ζεστούς μήνες, σχετίζονται με τη λίμπιντο και τη σεξουαλική απόδοση. Γιατί; Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες που έχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης D έχουν και υψηλή τεστοστερόνη, καθώς και ότι τα επίπεδα σεροτονίνης επηρεάζουν τη στύση.

Πράγματι, η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών αυξάνεται κατά πολύ κατά την διάρκεια των μηνών του καλοκαιριού, όπως επιβεβαιώνεται και από σύγχρονες έρευνες.

Κυριαρχεί η προσδοκία για την ανανέωση της σεξουαλικής ζωής, για περισσότερες σεξουαλικές επαφές ενώ υπάρχει σαφώς η διάθεση για περισσότερο «ρίσκο» στην σεξουαλική ζωή.

Οι άνθρωποι τείνουν να εκφράζουν πιο ανοιχτά την επιθυμία τους για σεξ, εμπλέκονται πιο συχνά σε σεξουαλικές «περιπέτειες» ενώ εκτίθενται περισσότερο σε κοινωνικές καταστάσεις που ευνοούν το φλέρτ και την αναζήτηση ερωτικών συντρόφων.

Οι αλλαγές αυτές στην σεξουαλική ζωή έρχονται ως αποτέλεσμα της γενικότερης θετικής μεταβολής στην διάθεση του ατόμου.

Η βελτίωση του καιρού, η «υπόσχεση» των διακοπών και η προσδοκία της ξεκούρασης και της διασκέδασης ωθούν το άτομο να βάλει σε προτεραιότητα την ανάγκη του για αναψυχή, κοινωνική και συναισθηματική επαφή, ανάγκες που πολύ συχνά οι σημερινοί άνθρωποι υποβαθμίζουν μέσα στην καθημερινή δίνη των υποχρεώσεων.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024