Ντέιβιντ Μπόουι: Τιμή ρεκόρ για το διαμέρισμά του στην Νέα Υόρκη
Μετά από ένα μήνα στην αγορά ακινήτων, το διαμέρισμα του εκλιπόντος ειδώλου της ροκ, Ντέιβιντ Μπόουι στην Νέα Υόρκη πουλήθηκε σε τιμή και χρόνο ρεκόρ
Το διαμέρισμα του Ντέιβιντ Μπόουι στη Νέα Υόρκη πωλήθηκε 16,8 εκατομμύρια δολάρια, έπειτα από μόλις ένα μήνα στην αγορά ακινήτων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent, ο Ντέιβιντ Μπόουι αγόρασε την κατοικία στην περιοχή του Μανχάταν Σόχο/Νολίτα το 1999 στην τιμή των 3,81 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο όμιλος ακινήτων Corcoran ανακοίνωσε την πώληση του διαμερίσματος στα μέσα Ιουνίου και ο αγοραστής βρέθηκε την περασμένη Κυριακή.
David Bowie’s longtime NYC apartment in a converted chocolate factory sells for $16.8 million https://t.co/FKdyCaBjH9
— Daily Mail Celebrity (@DailyMailCeleb) July 12, 2021
To διαμέρισμά στην Νέα Υόρκη ήταν ένα από τα διαμερίσματα που είχε και στα οποία ζούσε με τη σύζυγό του, το μοντέλο Ιμάν.
Το ζευγάρι περνούσε χρόνο επίσης στη γενέτειρα του εκλιπόντος ειδώλου της ροκ, στο Λονδίνο, στο Σίδνεϊ και σε ένα ιδιωτικό νησί στις Γρεναδίνες.
Το διαμέρισμα βρίσκεται σε κτίριο εννέα ορόφων στην οδό Λαφαγιέτ, χτίστηκε το 1886 και ήταν αρχικά εργοστάσιο σοκολάτας της Hawley & Hoops προτού μετατραπεί σε πολυκατοικία με 30 διαμερίσματα, τη δεκαετία του 1990.
Το 464 τ.μ. διαμέρισμα έχει τέσσερα υπνοδωμάτια, τρία μπάνια, κουζίνα μία βιβλιοθήκη και τρεις βεράντες.
Σύμφωνα με το βιβλίο του Γουίλ Μπρούκερ του 2017 «Forever Stardust: David Bowie Across the Universe» και όπως μεταδίδει σχετικά το ΑΠΕ, ο Ντέιβιντ Μπόουι αγαπούσε να ζει στο Σόχο/Νολίτα.
Ένιωθε σαν στο σπίτι του, ημιανώνυμος, μεταξύ των Νεοϋορκέζων που ήταν πολύ χαλαροί όταν συναντούσαν διάσημους.
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
- Οι ΗΠΑ πιέζουν Ρωσία και Ουκρανία για τριμερείς ευθείες διαπραγματεύσεις και προωθούν κατάπαυση του πυρός σε ενεργειακές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Με έρανο η αγορά
- Το υποτιμημένο γεν και η επιστροφή της Ιαπωνίας στην πυρηνική ενέργεια


