Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια ματιά στο πολύχρωμο σπίτι της Betsey Johnson θα σας φτιάξει την διάθεση

Μια ματιά στο πολύχρωμο σπίτι της Betsey Johnson θα σας φτιάξει την διάθεση

Γεμάτο χρώμα και μαξιμαλιστικό στιλ, μοιάζει φιλόξενο και ζεστό

Αχ, αυτή η αιώνια αισθητική συνομιλία που λαμβάνει χώρα στο μυαλό της φοβερής και τρομερής Τζόνσον!

Αγόρασε πολύ λίγα νέα κομμάτια για να διακοσμήσει το χώρο της, επαναπροσδιορίζοντας την ήδη υπάρχουσα και πλούσια συλλογή της τέχνης και επίπλων, η οποία συνδυάζει τις αγάπης της: τη σύγχρονη δανέζικη εποχή (μια ροζ καρέκλα Eero Saarinen), την Αμερικάνικη (σιδερένια κρεβάτια Βικτωριανού στιλ) ‘και το rock’n’ roll (πορτρέτα της και της Lulu από τον Mick Rock).

Η εκκεντρική σχεδιάστρια περνά τον περισσότερο χρόνο της στο κυρίως δωμάτιο, το οποίο εκτείνεται από ένα καθιστικό  εξοπλισμένο με περιστρεφόμενες καρέκλες σε στιλ αρτ ντεκό και έναν κυρτό καθρέφτη που αντανακλά την ακτογραμμή.

Απέναντι από το τζάκι, βρίσκεται ένα τραπεζάκι με αυτό που εκείνη αποκαλεί «παράξενες δεκαετίες του 1920 έως 1950» που προέρχονται από το Blue Door, ένα vintage κατάστημα στη Σάντα Μπάρμπαρα, καθώς και από καταστήματα  της Νέας Υόρκης: σιδερένια βιβλία που μοιάζουν με χορεύτριες, ένα πανάκριβο ιαπωνικό κουτί τσαγιού, ένα κεραμικό τασάκι με κλόουν και ένα πλαστικό ειδώλιο ύψους 6 ιντσών.

Σε μια άλλη γωνία του κεντρικού δωματίου, παρατηρεί κανείς ένα τραπέζι και καρέκλες Warren Platner της δεκαετίας του 1950 που αστράφτουν κάτω από ένα ζευγάρι αυθεντικών φωτιστικών Sputnik – δύο από τους 13 συνολικούς πολυελαίους στο σπίτι της Τζόνσον!

Μες στο ροζ και λίγο κίτρινο

Είναι ξεκάθαρο ότι η Johnson δεν αποφεύγει το παλιομοδίτικο ύφος στην διακόσμηση: η μπανιέρα της  διαθέτει ορείχαλκο  από τη βρετανική εταιρεία Barber Wilsons, η οποία παρέχει επίσης φωτιστικά στη βασιλική οικογένεια και της  αρέσει γενικώς να διατηρεί αντικείμενα που της θυμίζουν το παρελθόν της. Διατείνεται ότι την εμπνέουν και της θυμίζουν ανεπανάληπες στιγμές από την προσωπική της ιστορία.

Η κουζίνα είναι κάτι σαν…δεύτερο σαλόνι

Η κουζίνα της δεν χρησιμοποιείται συμβατικά, η Τζόνσον δεν μαγειρεύει.  Περιλαμβάνει όμως μια εξαιρετική συλλογή από τσαγιέρες της δεκαετίας του 1940, γυαλιά Murano, παστέλ κεραμικά και μερικά απίθανα χαλιά από όλον τον κόσμο.

««Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα να βγω σε ένα εστιατόριο και να περιμένω να μου σερβίρουν καλό φαγητό», λέει η Τζόνσον, που της αρέσει να δειπνεί μόνη της, συχνά στο πολυσύχναστο καινούργιο μαγαζί της Lucky’s, στο Μαλιμπού, όπου έχει το δικό της τραπέζι  ή στο κοντινό ταϊλανδέζικο fusion εστιατόριο Thaia, στο οποίο ταξιδεύει μέσω ενός… καροτσιού γκολφ.

Ξύλο και ροζ χρώμα σε απόλυτη συμμετρά

«Είμαι ευτυχισμένη σε αυτό το σπίτι», λέει η Τζόνσον. «Είναι το πο χαρούμενο μέρος της γης, για εμένα».

Την πιστεύουμε.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024