Φωτογραφίες: Automedia

Λίγο μετά την έναρξη διάθεσης του Q4 e-tron, η Audi προετοιμάζει την επόμενη ηλεκτρική προσθήκη στην γκάμα της η οποία θα πάρει την μορφή ενός μεγαλύτερου SUV που εντοπίστηκε για πρώτη φορά  από τον φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης.

Ο λόγος για το Q6 e-tron το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί το 2022 έχοντας ως αφετηρία την υπό εξέλιξη αρχιτεκτονική που θα φιλοξενήσει και την επόμενη, ηλεκτροκίνητη, γενιά της Porsche Macan. Η νέα πλατφόρμα αποτελεί μετεξέλιξη της Premium Platform Electric και εξελίσσεται από κοινού από την Audi και την Porsche, αποτελώντας κομβικό στοιχείο της στρατηγικής εξηλεκτρισμού τους καθώς πρόκειται να φιλοξενήσει πάνω από 20 νέα μοντέλα έως το 2025.

Ανεξαρτήτως της νέας αρχιτεκτονικής και βάσει των φωτογραφικών λήψεων, το Audi Q6 e-tron δείχνει να μοιράζεται κοινά στοιχεία με την αισθητική του επιβλητικού e-tron GT όπως προδίδει μια προσεκτική παρατήρηση στην σχεδίαση της γρίλιας και των φωτιστικών σωμάτων στο μπροστινό και στο πίσω τμήμα όπου υιοθετούν την χαρακτηριστική LED οριζόντια γραμμή που δείχνει να αποτελεί ολοένα και πιο δημοφιλή τάση στις τάξεις των σχεδιαστών αυτοκινήτων.

Σε προφίλ, το νέο SUV θυμίζει μια μεγαλύτερη σε μέγεθος εκδοχή του Q4, διαθέτοντας μια αντίστοιχου ύφους τοξωτή οροφή στην απόληξη της οποίας δεσπόζει ένα spoiler. Για τους προφανείς λόγους το Q6 e-tron διαθέτει ένα πιο μακρύ καπό που στοιχειοθετεί το μεγαλύτερο του μέγεθος και προσφέρει την απαραίτητη αρμονία στις αναλογίες του.

Επιστρέφοντας στις εξασφαλίσεις της νέας πλατφόρμας PPE όπου θα βασίζεται το νέο μοντέλο, θα συνοδεύεται από κύκλωμα 800 Volt ο οποίο θα επιτρέπει την φόρτιση σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος έως και 350 kW. Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο στοιχείο της αυτονομίας αν και ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία για την απόδοση των μπαταριών, αυτή αναμένεται να ξεπεράσει τα 480 χλμ.

Σε επίπεδο ισχύος, με δεδομένη την συγγένεια με τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του Audi e-tron GT, το Q6 e-tron αναμένεται να αποκτήσει δεδομένα πρόσβαση στο ηλεκτρικό σύνολο των 475 ίππων ή  530 με τη λειτουργία overboost που εφοδιάζει το τετράθυρο coupe της γερμανικής φίρμας. Με αυτή τη λογική, κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει και RS έκδοση η οποία θα αγγίξει τους 645 ίππους.

Η παραγωγή του Q6 e-tron έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από το 2022 στο Ingolstadt όπου η Audi έχει δρομολογήσει ήδη την μετατροπή των γραμμών παραγωγής προκειμένου να μπορούν να κατασκευάζουν μοντέλα αμιγώς ηλεκτρικής τεχνολογίας. Παράλληλα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η γερμανική φίρμα ετοιμάζει και μια μονάδα παραγωγής μπαταριών οι οποίες θα κληθούν να εξοπλίσουν την πληθώρα ηλεκτρικών μοντέλων που εξελίσσει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο