Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Στον «πάγο» το πλάνο για την εστίαση - Μόνο με εμβολιασμένους οι εσωτερικοί χώροι

Κοροναϊός: Στον «πάγο» το πλάνο για την εστίαση – Μόνο με εμβολιασμένους οι εσωτερικοί χώροι

Κι ενώ το αρχικό πλάνο ήταν να δημιουργηθούν δύο ειδών ταχύτητες στην εστίαση με τους μαγαζάτορες να επιλέγουν αν θα βάλουν μόνο εμβολιασμένους ή και ανεμβολίαστους στα μαγαζιά τους (μικτοί ή χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους), φαίνεται πως η αναζωπύρωση της επιδημίας βάζει ξανά στο ντουλάπι το συγκεκριμένο σχέδιο

Ανατροπές στο πλάνο λειτουργίας της εστίασης από τις 15 Ιουλίου φαίνεται πως φέρνει η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων αλλά και η μετάλλαξη «Δέλτα», η οποία σαρώνει τη χώρα.

Κι ενώ το αρχικό πλάνο ήταν να δημιουργηθούν δύο ειδών ταχύτητες στην εστίαση με τους μαγαζάτορες να επιλέγουν αν θα βάλουν μόνο εμβολιασμένους ή και ανεμβολίαστους στα μαγαζιά τους (μικτοί ή χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους), φαίνεται πως η αναζωπύρωση της επιδημίας βάζει ξανά στο ντουλάπι το συγκεκριμένο σχέδιο.

Ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων μόνο για εμβολιασμένους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA φαίνεται πως ο κύβος ερρίφθη και είτε αύριο, είτε στις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες ανακοινώσεις.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να επιτρέπει μόνο εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους, αφού όλα δείχνουν πως δεν μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα των μεικτών εσωτερικών χώρων, τουλάχιστον με την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή.

Επίσης, ένα άλλο ζήτημα είναι τι θα γίνει με τους μεικτούς χώρους, δηλαδή ποιοι θα μπορέσουν να επιλέξουν αν το κατάστημά τους θα είναι μεικτό. Εκεί οι πληροφορίες του MEGA θέλουν να γίνεται μια πιο αναλυτική συζήτηση, ούτως ώστε να δουν αν μπορούν να ξεχωρίσουν τα καταστήματα ανάλογα με το αντικείμενό τους.

Αν μπορεί δηλαδή να είναι κάτι άλλο στα εστιατόρια και κάτι άλλο στα beach bar.

Σε κάθε περίπτωση, δεν αποκλείονται και οι «εκπλήξεις» της τελευταίας στιγμής.

Αγώνας για να χτιστεί το τείχος προστασίας

Ενδεικτικά είναι και τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. «Επειδή θέλουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι και να εκμεταλλευτούμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η λέξη που πρέπει να συνοδεύει αυτό το διάστημα είναι η προσαρμογή. Τα μέτρα τα προσαρμόζουμε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις συστάσεις των ειδικών ώστε να εξασφαλίσουμε ότι μια αύξηση στα κρούσματα δεν θα μεταφραστεί σε πίεση στο σύστημα υγείας και ότι η οικονομική δραστηριότητα δεν θα διακοπεί με απότομα πισωγυρίσματα» είπε.

Διευκρίνισε ότι «εξετάζεται ξανά όλο το πλαίσιο για την λειτουργία της εστίασης, αυτά που είχαν ανακοινωθεί για αμιγείς και μικτούς», λέγοντας ότι είναι «άλλο πράγμα ένα εστιατόριο, άλλο ένα κέντρο διασκέδασης και άλλο ένα μπαρ σε μια τουριστική περιοχή που συνήθως χαρακτηρίζεται από ελάχιστα τραπέζια και όρθιους πελάτες σε σοκάκια της Μυκόνου της Πάρου κτλ. Είναι πολύ οριζόντιο να πει κανείς το πώς θα κινηθούμε αυτή τη στιγμή».

«Έχουν εξαγγελθεί συγκεκριμένα μέτρα για τις 15 Ιουλίου. Αν χρειαστεί να προσαρμοστούν, θα προσαρμοστούν αλλά όλοι θα τα ξέρουν έγκαιρα» πρόσθεσε.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024