Τραγική η κατάσταση στην Τυνησία με νέο ρεκόρ θανάτων από Covid 19 – Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ
Το ποσοστό πληρότητας των κλινών στις ΜΕΘ έχει ξεπεράσει το 92% σε εθνική κλίμακα και βρίσκεται στο 100% στην πρωτεύουσα της Τυνησίας.
Στην Τυνησία καταγράφηκε χθες Παρασκευή νέο τραγικό ρεκόρ 189 θανάτων ασθενών με την COVID-19, που αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κοροναϊού στους 16.050 νεκρούς μέχρι εδώ.
Γεμάτες οι ΜΕΘ
Το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 8.506 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 481.735.
Στα τυνησιακά νοσοκομεία νοσηλεύονται 4.345 ασθενείς, οι 643 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).
Το ποσοστό πληρότητας των κλινών στις ΜΕΘ έχει ξεπεράσει το 92% σε εθνική κλίμακα και βρίσκεται στο 100% στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, όπου η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας χαρακτήρισε προχθές Πέμπτη «καταστροφική» την επιδημιολογική κατάσταση, προειδοποιώντας πως το σύστημα υγείας «καταρρέει».
Διέταξαν lockdown
Για να ανακόψουν την εξάπλωση του ιού, οι αρχές διέταξαν lockdown σε δέκα επαρχίες όπου ο δείκτης επίπτωσης είναι υψηλότερος, συμπεριλαμβανομένων της Τύνιδας και των προαστίων της.
Η εκστρατεία ανοσοποίησης εξακολουθεί να κινείται με αργό ρυθμό, τονίζουν ειδικοί. Από τους 2,08 εκατ. ανθρώπους που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους, μόλις οι 614.710 έχουν λάβει και τη δεύτερη, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα δεδομένα.
Πηγή: ΑΠΕ
- Προφυλακίστηκε ο σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία
- Ο Μαγκουάιρ εξηγεί την κίνηση – ματ του Κάρικ και «δικάζει» τον Αμορίμ
- Χανιά: Ο Ρώσος πρώην δήμαρχος και οι επαφές με τη ρωσόφωνη μαφία – Βίντεο ντοκουμέντο από την εμπρηστική επίθεση
- Κομισιόν: Ερώτηση ευρωβουλευτών για το ναυάγιο στη Χίο – Ζητούν απαντήσεις σε τρία κρίσιμα ζητήματα
- Στάρμερ: Δεν θα εγκαταλείψω ποτέ την εντολή που μου δόθηκε να αλλάξω αυτή τη χώρα
- Δένδιας – Μενδώνη ανακοίνωσαν Μικτή Συμβουλευτική Επιτροπή για τον Άγνωστο Στρατιώτη


