Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, η καλύτερη απάντηση στην προπαγάνδα του ΥΠΟΙΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, η καλύτερη απάντηση στην προπαγάνδα του ΥΠΟΙΚ

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ρύθμιση, με «κούρεμα» οφειλής, των χρεών της πανδημίας, με συγκεκριμένα κριτήρια, επαναφέρουν οι αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι «η άρνηση της κυβέρνησης οδηγεί τα νοικοκυριά σε οικονομική ασφυξία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εξόντωση»

«Τα πρόσφατα στοιχεία της ΑΑΔΕ είναι η καλύτερη απάντηση στους πανηγυρισμούς και την προπαγάνδα του Υπουργείου Οικονομικών», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και οι αναπληρωτές τομεάρχες, Κατερίνα Παπανάτσιου και Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Προσθέτουν πως η νέα μεγάλη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο καταδεικνύει τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, για αύξηση κατά 275% των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών από φόρους το Μάιο και αύξηση κατά 15% του συνόλου των οφειλών στο 5μηνο, «φανερώνουν με κατηγορηματικό τρόπο την αδυναμία ανταπόκρισης στις φορολογικές υποχρεώσεις». Ενώ, συμπληρώνουν, αυξημένος είναι και ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις κ.α.)».

Η συσσώρευση χρεών την περίοδο της πανδημίας, «εξαιτίας της επιλογής της κυβέρνησης να μην στηρίξει ουσιαστικά και επαρκώς το εισόδημα των εργαζομένων και των νοικοκυριών και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», απειλεί και την επόμενη μέρα της οικονομίας, αναφέρουν.

Και καταλήγουν πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ρύθμιση, με «κούρεμα» οφειλής, των χρεών της πανδημίας (με συγκεκριμένα κριτήρια) είναι απολύτως επιβεβλημένη, υποστηρίζοντας ότι «η άρνηση της κυβέρνησης οδηγεί τα νοικοκυριά σε οικονομική ασφυξία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εξόντωση».

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024