Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΑΔΕ: Στην αντιπροεδρία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων για δύο χρόνια

ΑΑΔΕ: Στην αντιπροεδρία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων για δύο χρόνια

Η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος του ΠΟΤ, ο οποίος εκπροσωπεί 183 Τελωνειακές Διοικήσεις ανά τον κόσμο, που συνολικά διαχειρίζονται το 98% του παγκόσμιου εμπορίου

Την αντιπροεδρία του Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων αναλαμβάνει για πρώτη φορά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μετά από την ομόφωνη εκλογή της Ελληνικής Τελωνειακής Υπηρεσίας, ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας, για την περίοδο 1 Ιουλίου 2021 μέχρι 30 Ιουνίου 2023.

Όπως επισημαίνεται στην ανακίνωση της ΑΑΔΕ, η άσκηση της αντιπροεδρίας αναδεικνύει την ενεργή παρουσία και τη συμβολή της Τελωνειακής Διοίκησης της Ελλάδας στο διεθνές τελωνειακό περιβάλλον, καθώς και το ευρύτερο στρατηγικό πλαίσιο της ΑΑΔΕ για τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση των ελληνικών τελωνείων, ως μοχλών ανάπτυξης του νομίμου διεθνούς εμπορίου, με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας.

Η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος του ΠΟΤ, ο οποίος εκπροσωπεί 183 Τελωνειακές Διοικήσεις ανά τον κόσμο, που συνολικά διαχειρίζονται το 98% του παγκόσμιου εμπορίου. Ιδρύθηκε το 1952 στις Βρυξέλλες, ως Συμβούλιο Τελωνειακής Συνεργασίας και είναι ένας εξειδικευμένος διεθνής οργανισμός με κύριο σκοπό την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των Τελωνειακών Διοικήσεων. Είναι ο μοναδικός διεθνής οργανισμός αρμόδιος για τελωνειακά θέματα. Διαιρείται σε έξι γεωγραφικές περιφέρειες, μία εκ των οποίων είναι η ευρωπαϊκή, όπου ανήκουν 52 κράτη (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας).

Επιδίωξη της ΑΑΔΕ είναι μέσω της άσκησης της αντιπροεδρίας του ΠΟΤ να συμβάλει:

·         Στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου του ΠΟΤ για την προώθηση της διευκόλυνσης του νομίμου εμπορίου, τη διασφάλιση των δημοσιονομικών εσόδων και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, μέσα από την εκπροσώπηση της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας, και

·         Στην προώθηση τελωνειακών ζητημάτων ελληνικού ενδιαφέροντος, υπό το πρίσμα του ψηφιακού μετασχηματισμού, της ενδυνάμωσης των διεθνών εμπορευματικών όψεων της εγχώριας οικονομίας, καθώς και της ασφάλειας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε σχετικά: «Το όραμά μας για έναν πρότυπο δημόσιο οργανισμό με εξωστρέφεια, εφάμιλλο των κορυφαίων φορολογικών και τελωνειακών διοικήσεων διεθνώς, υπηρετείται και μέσω της άσκησης της Αντιπροεδρίας του ΠΟΤ και της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του Οργανισμού, και συνεχίζει να αποτελεί την πυξίδα του στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου μας για την αναβάθμιση των τελωνειακών υπηρεσιών της χώρας μας».

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024